Leerlingen en ouders delen hoge rapportcijfers uit aan De Marke

10 jan 2017, 17:13 Nieuws
foto de marke
Leerlingen van De Marke en hun ouders zijn dik tevreden over de school. Dat blijkt uit het laatste tevredenheidsonderzoek van de Tubbergse basisschool.
De leerlingen geven hun school een 9,2 en van de ouders krijgt het een 8,2 als rapportcijfers. Dat is maar liefst 1,1 en 0,8 punten boven het landelijk gemiddelde. Deze fraaie cijfers waren voor de ouderraad van De Marke reden om op de eerste schooldag in 2017 het personeel te trakteren op een taart. Volgens de ouders bevestigen deze cijfers de tevredenheid die er is over de wijze waarop leerlingen, ouders en onderwijzers met elkaar omgaan en de schoolprestaties. Zo blijkt dat De Marke ook dit jaar een bovengemiddeld uitstroomprofiel kent voor de leerlingen van groep 8.

Waardering en taart

Wat ouders o.a. waarderen is de goede band tussen leerkrachten, leerlingen en ook ouders en met name dat de school altijd het belang van de leerling goed in beeld heeft. Volgens hen is er op deze school in Tubbergen niet alleen aandacht voor de gebruikelijke vakken, maar staan ook andere vaardigheden centraal. Daarnaast spreekt het ze enorm aan dat De Marke continue met nieuwe ontwikkelingen en verbetering van het onderwijs bezig is.
De taart is door één van de ouders uitgereikt aan het team tijdens de traditionele nieuwjaarswens aan het begin van de dag waarbij Hennie Niemeijer, de conciërge, iedereen getrakteerd heeft op nieuwjaarsrolletjes. Tijdens die nieuwjaarswens is ook het bedrag bekend gemaakt wat is opgehaald met de kerstlichtjes-actie in december ten bate van het schoolplein. Die actie heeft een mooi bedrag van €500 opgeleverd dat gebruikt gaat worden ter verbetering van het schoolplein.

TOF

Het tevredenheidsonderzoek maakt deel uit van het kwaliteitsbeleid van TOF-onderwijs (Tubbergse Onderwijs Federatie) en wordt eens in de 3 tot 4 jaar gehouden. Het heeft als doel om zowel onder leerlingen, ouders, leerkrachten en directeuren te kijken wat goed gaat op een school en wat nog beter kan.