Mountainbikeroutes in Twente nu duidelijk gemarkeerd voor elk niveau

26 okt , 10:14 Nieuws
mtb kleurensysteem
Alle mountainbikeroutes in Twente zijn nu voorzien van een duidelijk kleurensysteem dat de moeilijkheidsgraad aangeeft.
Net als op skipistes, geeft een kleur nu de moeilijkheidsgraad van de mountainbikeroute aan: groen staat voor makkelijk, blauw voor gemiddeld, rood voor moeilijk en zwart voor zeer moeilijk. In samenwerking met Wielersportbond NTFU wil Routenetwerken Twente mountainbikers helpen hun vaardigheden stapsgewijs te ontwikkelen en nog meer te genieten van hun sport.
Het kleurensysteem zorgt zo voor een toegankelijke en overzichtelijke ervaring voor mountainbikers van elk niveau, en helpt bij het kiezen van de juiste mountainbikeroute.
Primeur voor MTB-route Het Hulsbeek, Oldenzaal
Mountainbikeroute Het Hulsbeek in Oldenzaal was de eerste route in Twente die werd voorzien van het kleurensysteem. Samen met NTFU en Mountainbikevereniging Twentse Ros werden de eerste borden geplaatst, en inmiddels zijn alle Twentse routes van het netwerk compleet.
Om deze ontwikkeling te vieren en de aandacht te vestigen op het vernieuwde netwerk, lanceert Routenetwerken Twente een campagne om mountainbikers te informeren over het kleurensysteem, de routes en startlocaties.
Routes voor elk niveau
Met dit vernieuwde kleurensysteem biedt Twente mountainbikers van alle niveaus een gevarieerd aanbod. Groene routes zijn ontworpen voor beginners en bevatten weinig technische elementen, terwijl blauwe routes uitdagender zijn en veel singletracks bevatten. De rode en zwarte routes zijn zeldzamer, maar bieden een ultieme uitdaging voor de gevorderde en ervaren mountainbiker.
Voor meer informatie over de routes en startlocaties kunnen mountainbikers terecht op de website van Mountainbikenetwerk Twente.