Nieuwbouwplannen op terrein Tuincentrum Tubbergen positief ontvangen

jan 19 2016, 16:00 Nieuws
dsc04149
Op de locatie van voormalig Tuincentrum Tubbergen aan de Almeloseweg in Tubbergen komen circa 60 woningen.
Het gaat om een nieuwbouwplan van vennootschap De Esch , een initiatief van 2 projectontwikkelaars (Jeroen Riekert en Hans Croonen) uit Haaksbergen en Hengelo in samenwerking met Building Design Architectuur uit Zenderen en Steggink Projecten uit Reutum.
Eerdere plannen voor nieuwbouw van een supermarkt op deze plek zijn op niets uitgelopen. "Eigenlijk via-via ben ik op dit pad terechtgekomen", verklaart Ewald Steggink van Steggink Projecten. "We willen inspelen op de voorkeur van de gemeente Tubbergen voor inbreidingsplannen m.b.t. woningbouw. De ontsluiting van het plan zal worden gerealiseerd via de Almeloseweg, met tevens een fiets- en voetpad naar de Maatweg."

In fases

In het plan wordt uitgegaan van 12 starterswoningen, 16 seniorenwoningen en 34 huizen voor doorstromers. De bouw wordt verdeeld in fasen. In de eerste fase moet plek komen voor 30 tot 35 huizen. Daarbij worden de gemeentelijke kavelprijzen aangehouden, zo laat Steggink alvast weten. "Potentiële kopers komen in volgorde van inschrijving aan bod. Er zijn al 25 gegadigden voor ons nieuwbouwplan aan de Julianastraat. Degenen die daar buiten de boot vallen, krijgen hier een nieuwe kans."

Nog inspraak mogelijk

Buurtbewoners zijn gisteravond bijgepraat over de plannen. "Daar werd over het algemeen positief op gereageerd. Er waren natuurlijk wel veel vragen en wat discussie over onderdelen van dit conceptplan, maar dat is op zich heel logisch. En daar is ook nog alle ruimte voor", benadrukt Steggink. "We zijn nu eerst met de buren in gesprek gegaan, om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. Er is bovendien al veel grondig onderzoek gedaan. Denk maar aan geluidshinder, landschappelijke inpassing en de waterstromen. En nog veel meer." Daarna willen de initiatiefnemers een zogeheten principeverzoek indienen bij de gemeente Tubbergen. Als alle seinen op groen staan, hopen zij eind dit jaar of anders begin 2017 te beginnen met de benodigde werkzaamheden.