De Pin'n viert carnaval met de toekomst

02 feb 2018, 19:15 Nieuws
schoolprins tom en schoolprinses kira
Carnaval is niet alleen een feest voor ouderen met veel drankgenot en feestjes over en weer. Het is ook voor de kinderen in de Reutumse samenleving.
Op de lokale basisschool is Tom Slaghekke benoemd als schoolprins en Kira Kemerink als schoolprinses. Tevens brachten prins Roel en adjudant Thijs een bezoek aan de eerstgeborene van het carnavalseizoen.
Jaarlijks wordt op de Mariaschool te Reutum een schoolprins en schoolprinses benoemd. Om de kansen voor deze prachtige rol eerlijk te verdelen, wordt jaarlijks een loting gedaan onder alle kinderen die deze rol graag oppakken. Een spannend moment voor de kinderen. Dit jaar kwam Tom Slaghekke (schoolprins) als gelukkige uit de loting samen met Kira Kemerink (schoolprinses). Zij staan dit jaar aan het roer op de basisschool tijdens de carnavalsperiode met de volgende lijfspreuk: Met prins Tom en prinses Kira knalt wie zonder gezeur dit carnaval deur!

Mariaschool

Als hoogheden van de Mariaschool kan een proclamatie niet uitblijven. In de proclamatie is onder ander opgenomen dat er meer gym op school moet komen, meer pauzes en een slaapfeest op school. Daarnaast willen zij zelf de les van meester of juf bepalen en moet er een snoepautomaat op school komen. Tijdens de carnavalsmiddag op de basisschool wordt uitbundig carnaval gevierd samen met De Pin'n. Op de Reutumse gala-avonden zullen Tom en Kira aanwezig zijn om een eigen optreden van de basisschool te aanschouwen.

Kroamschudd'n

Het is inmiddels al een jarenlange traditie. De traditie dat de prins en adjudant een bezoek afleggen bij de eerstgeborene van het regeringsjaar. Dat betekent dat de hoogheden de oren en ogen goed open moeten houden. Kroamschudd'n bij de eerstgeborene door de hoogheden van de Pin'n laat zien dat carnaval niet alleen feesten en drankgenot is, maar dat er ook mooie momenten zijn die veel waard zijn en leiden tot mooie herinneringen. Herinneringen voor zowel de hoogheden als voor de familie van de eerstgeborene.

Olivier Ikink

Afgelopen woensdag heeft prins Roel samen met zijn adjudant Thijs en de hofdames een bezoek afgelegd bij huize Ikink. Op 17 januari kwam daar het heugelijk nieuws binnen dat Rik Ikink en Hilde Ikink-Uit Het Broek trotse ouders zijn geworden van een tweede zoon.
In tweeënhalf jaar tijd zijn maar liefst 5 jongens geboren in de familie Ikink. Dat maakt huize Ikink een potentieel toekomstig prinsendom. Prins Roel en adjudant Thijs hebben de pasgeborene Olivier Ikink in de hofhouding opgenomen. Ook grote broer Julian (2 jaar jong) is blij met de verrijking van het gezin. Nu hoeft hij in de toekomst niet alleen naar Thomas de trein te kijken.