Rabobank en Pure Energie schenken tien mille aan Red de Grutto

dec 27 2018, 10:45 Nieuws
img 20181116 155345
Tijdens Kerst zijn voor de actie Red de Grutto van de Vogelwerkgroep Geesteren nog eens 10.000 euro's de kassa binnengerold.
De Rabobank (7500 euro) en Pure Energie (2500 euro) leverden zo een kerstcadeau waarmee de vrijwilligers een prachtige kerst in gingen. De Vogelwerkgroep Geesteren is ontzettend blij met deze twee grote donaties.
Het geld is bedoeld voor de aanleg van drie nieuwe plasdras gebieden. Dat zijn weilanden die de boeren in het voorjaar onder een kleine laag water zetten van zo'n vijf centimeter. Weidevogels kunnen daar volop voedsel vinden als wormpjes en kevertjes. Maar eenden en ganzen voelen zich er niet thuis. De weilanden staan ongeveer vier maanden onder een laagje water van februari tot en met juni. De Vogelwerkgroep wil boeren deels compenseren voor de inkomstenderving omdat maaien tijdelijk niet kan in plasdrasgebieden en boeren voedsel voor hun vee moeten bijkopen.
Pure Energie en de Rabobank steunen Red de Grutto vanwege het duurzame karakter van de actie van de Vogelwerkgroep Geesteren. "Pure Energie investeert in zonne- en windenergie", zegt voorzitter Hennie Schröder van de Vogelwerkgroep Geesteren. "Onze doelstelling past in hun straatje om de natuur te behouden."

Vogelhuisjes en suikerkoeken

De vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Geesteren brachten onlangs nog zo'n 3000 euro bijeen met verkoop van vogelhuisjes en suikerkoekjes op kerstmarkten. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds kwam onlangs nog met een forse bijdrage van 7500 euro over de brug. Het aantal donaties nadert inmiddels de 200.
De winnaar van de nieuwste iPhone is onlangs bekendgemaakt en komt uit Zoetermeer.

Carbidschieten

De opbrengst van het carbidschieten bij Hennie Seeber aan de Krikhaarsweg 3 in Geesteren gaat dit jaar naar de actie Red de Grutto. Tussen 10.30 en 17.00 uur kunnen bezoekers er een vrije gift kwijt bij het Carbidteam Twente.