Senioren van de Papsleef'n winnen dansmariekeconcours in Fleringen

03 feb 2017, 7:35 Nieuws
2017 0006 senioren cv de papsleefn winnen dansmariekes concours fleringen
Onder toeziend oog van bijna 2.000 toeschouwers streden zondag 30 groepen dansmariekes op het jaarlijks door carnavalsgenootschap de Kroesmennekes georganiseerde dansmariekeconcours, dat ditmaal zijn 12e editie beleefde.
Zoals ieder jaar waren de dansmariekes van carnavalsverengiing de Papsleef’n uit Geesteren ook aanwezig, en niet zonder resultaat. De junioren wisten tweede te worden en de senioren gingen er met de eerste plek vandoor. Een geweldige prestatie waar alle Papsleef’n enorm trots op zijn!

Senioren pakken het hoogste podium

De senioren dansmariekes, die vorig jaar nog de tweede plek wisten te bemachtigen op het concours, waren dit jaar gebrand om de titel bij de senioren mee naar het Papsleef'ndorp te nemen. Onder leiding van Florien Deterink en Carien Masselink werd er vanaf september keihard gewerkt om alle details tot in de puntjes uit te werken. Wekelijkse repetities, zelf ontworpen kleding, een speciale muziekmix, attributen voor het op podium, de grime en het haar; het is een totaalplaatje geworden.
Afgelopen zondag kwam alles samen, als echte 'ice queens' stonden de dames op het podium, en vol energie wisten ze het maximale te brengen tijdens de uitvoering. Na een aantal uren in spanning te moeten wachten op de uitslag, kwamen de verlossende woorden: senioren van de Papsleef'n nummer 1.

Gouden zet

Naast de senioren zijn de Papsleef’n in 2016 onder leiding van Danique Oude Nijhuis en Chantal Oude Booyink begonnen met het opzetten van de junioren dansmariekes. Een groep van 10 energieke meiden die gelijk in hun debuutjaar de eerste plek wisten te bemachtigen op het dansmarieke concours. Dit jaar was de doelstelling om weer in de top 3 te komen.
De repetities begonnen vlak na de zomervakantie en deze keer was het thema Alice in wonderland . Met geweldige personages als de Mad Hatter en de Hartenkoningin spetterde de energie van het podium tijdens de uitvoering afgelopen zondag. En al het harde werken werd beloond, want de junioren gingen er met de tweede plek vandoor.