Stef Olimulder (17) uit Langeveen naar het 'WK vakmensen': Wie wordt de beste van de wereld?

11 sep , 16:15 Nieuws
stef full res 3
Het moment is bijna daar: de wereldkampioenschappen in Lyon staan voor de deur!
Drie talentvolle studenten van ROC van Twente – Marciano Paalman, Noortje Nieboer en Stef Olimulder – maken zich op voor een unieke internationale uitdaging. Deze vakmensen van de toekomst meten zich van 10 t/m 15 september met maar liefst 1.400 deelnemers uit meer dan 70 landen, om hun vakmanschap te tonen en een plek op het podium te veroveren.

Het mbo: de motor van de samenleving

De drie Twentse mbo’ers zijn niet alleen richting Lyon. Zij maken onderdeel uit van Team NL dat bestaat uit in totaal 25 mbo-studenten uit het hele land. Studenten zoals Marciano, Noortje en Stef zijn niet alleen getalenteerde vakmensen, maar vormen ook de motor van de samenleving. Deze deelname onderstreept het belang van het mbo voor de toekomst van onze maatschappij.

Wie zijn deze wereldtoppers?

Marciano Paalman, sanitaire- en verwarmingstechnicus (in samenwerking met REMO West-Twente), 17 jaar uit Rijssen. “Ik ben vastbesloten om voor goud te gaan. Met mijn kalme houding en doorzettingsvermogen maak ik me klaar voor het hoogste podium. Mijn grootste les: "Niet naar een ander kijken, maar mijn eigen plan trekken."
Noortje Nieboer, schoonheidsspecialist (in samenwerking met Wellness Center ROC van Twente), 18 jaar uit Hengelo. “Ik combineer mijn Twentse nuchterheid met een sterke werkhouding. Ik houd mijn focus scherp en met een super intensief trainingsschema ben ik klaar om te knallen op het wereldtoneel.”
Stef Olimulder, schilder (in samenwerking met Schildersvakopleiding Hengelo), 17 jaar uit Langeveen. “Gewoon door blijven trainen en gaan voor het hoogst haalbare! Ik heb zelfs thuis een ruimte ingericht om mijn schildertechnieken verder te verbeteren, met als doel om de beste van de wereld te worden.”

Supporters uit Twente

Een enthousiaste groep supporters vanuit ROC van Twente en de samenwerkingspartners REMO West-Twente, Wellness Center ROC van Twente en Schildervakopleiding Hengelo reist mee om de drie studenten aan te moedigen in Lyon.