Henk Wessels – Stoelendans

Henk Wessels
Foto: PvdA Tubbergen

Nu de kruitdampen van de verkiezingen zijn opgetrokken breekt de stoelendans om het pluche in alle hevigheid uit.

Het oppermachtige CDA heeft besloten toch niet alle macht naar zich toe te willen trekken en wil kruimeltjes delen met de andere partijen. GB/VVD likt de wonden van de verkiezingsnederlaag en probeert te redden wat er nog te redden valt door aan te haken en een wethouderszetel binnen te halen. Dorpen Centraal, enkele maanden geleden op sterven na dood, is herrezen uit de as en altijd bereid om te participeren als het zo uitkomt.

Het resultaat van alle onderhandelingen moet zijn een maatschappelijk akkoord, waarbij het volgens het CDA de nadruk ligt op de samenwerking met de samenleving.

Als we het allemaal moeten geloven wordt Tubbergen straks een schoolvoorbeeld van samenwerkende partijen in een tot op het bot verdeelde wereld. Buma zou er met alle plezier nog een keer een mooi filmpje over willen maken. Een nieuwe CDA-promotiefilm met Tubbergen in de hoofdrol en GB/VVD en Dorpen Centraal als figuranten.

En de PvdA? Die staat aan de kant. De PvdA heeft geen zin om mee te doen aan de CDA-campagne en kiest voor een eigen weg en een eigen opstelling. Dat betekent dat ze met hun verdubbelde fractie van nu twee zetels oppositie zullen gaan voeren en het de ‘krappe meerderheid’ van deze coalitie erg moeilijk zullen gaan maken…

Reacties