Gebakje

Foto: Redactie

Vanmorgen zag ik hem weer voorbijrijden. Een ogenschijnlijk ludieke bestelauto, maar het is een gewone bijzondere auto met achter het stuur een gewone bijzondere man. Nee, niet van een commerciële supermarkt, maar van een middenstandsfamilie uit ons eigen dorp… en Almelooo.

Een witte Volkswagen Caddy met op het dak een reuzen chocolade slagroomsoes van Bakkerij Koopmans uit Tubbergen. Ik weet niet wie het gebakje heeft gemaakt, maar het zou mij niet verbazen dat Herbert daar zelf verantwoordelijk voor is. Want zijn brood en banket vallen regelmatig in de prijzen.

Wel weet ik dat de vader van Herbert, Jan Koopmans, de chauffeur van de Caddy is. Al jaren gepensioneerd, maar nog altijd een hart voor de zaak. Bewonderenswaardig om te zien dat deze ondernemer, hofleverancier en lid van Het Gilde van de Betere Banketbakkers, zich met hand- en spandiensten inzet voor de bakkerij van de inmiddels derde generatie. Sommigen zeggen “dat zijn de echten” en daar ben ik het mee eens.

Tja en die Caddy, daar moet ik altijd aan denken als ze mij vragen: hoe gebruik je de koffie? Dan volgen steevast de woorden van Herman Finkers: “Met een gebakje”.

J. Kwibus, Tubbergen

Reacties