Krokodillen in het Hondenven

Foto: Redactie

Mensen zijn verbaasd nu het natuurgebied Schultenwolde nagenoeg verboden terrein is. Prikkeldraad en camera’s maken er een soort gevangenkamp van. De mitrailleursnesten op elke hoek ontbreken nog.

Eigenaar Arjan van der Sande Lacoste – zich van geen kwaad bewust – zal binnenkort wel een paar vacatures hebben, want de BOA’s ontbreken nog. “Al die mensen geeft een hoop rommel”, aldus de eigenaar. De ingangen worden dan ook behoorlijk ontsierd met al die borden, hekken en palen. Hoezo rommel?

Maar de oplossing lijkt gevonden. Lacoste staat namelijk voor krokodil. Dat zouden nog eens prima ’toezichthouders’ zijn. Ze weten in ieder geval van doorpakken. Arjan zou er net als voor het onderhoud van dit natuurgebied veel subsidie voor kunnen aanvragen. Een meertje om te poedelen is er al voor die beesten.

Hij zou er ook voor kunnen kiezen om een groot smeedijzeren hek rondom het gebied te plaatsen. Net als bij kastelen uit de 16e en 17e eeuw. Alles voor zichzelf en het gepeupel op ruime afstand. Arjan heeft een eigentijdse blik op 2021. De subsidie ligt al klaar. Het lijkt een goed plan; een smeedijzeren hek én… krokodillen in het Hondenven. Die Arjan…

J. Kwibus

Reacties

Cookieinstellingen