‘Stilte voor de storm’

Foto: Redactie

Het is stil in onze mooie gemeente. De begroting is op orde en het Glashoes staat in de ijskast.

Nu bijna iedereen is gevaccineerd wordt het vast en zeker weer als vanouds. Ik zeg bijna iedereen, want mijn boerenverstand zegt dat we met heel veel zijn. Hier en daar scharrelt nog een verdwaalde niet-gevaccineerde. Daar lopen we dan met een boog omheen, want in een dorp blijft bijna niets geheim. In de grote stad noemen ze dat tweedeling of – nog gekker – polarisatie. Hier wordt er alleen gesmoesd, zo van: “He’j ’t al heurd?”

Stilte ook voor de komende feestdagen. Sinterklaas is al onderweg en Kerst staat al in de etalage. Oud en nieuw is wekelijks om 00.00 uur. Gezellige dagen en weer dicht bij elkaar, met uitzondering van de scharrelaar. Samenzijn op korte afstand is ook goed voor gratis warmte nu energie onbetaalbaar wordt.

Tijdens deze dagen kunnen we ons tevens opwarmen voor de eerste weken van 2022. De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Normaal gesproken niet spectaculair. Veel stemmen gaan naar de nazaten van dr. Herman Schaepman. Je bent immers katholiek, nietwaar? Maar daar komt verandering in nu de kerken worden omgetoverd tot discotheek of fitnessruimte en de basiliek mogelijk geadopteerd wordt door Glasrijk Tubbergen. Pastoor Casper krijgt dan alleen nog een spreekuurkamertje in het Glashoes, pal naast het hok van de dorpsagent.

Het schijnt dat er ondanks een sluitende, maar beleidsarme gemeentebegroting toch echt nieuws te melden valt. Er wordt gesmoesd over een Glashoes vol Afghanen. Wel blijvertjes natuurlijk, want er is een ‘gebrek’ aan tolken. Insiders, of zo u wilt een lek, zeggen dat er nogal wat lijsttrekkers zijn die met samengeknepen billen heel stil op het pluche zitten nu de verkiezingen naderen. Ook dat hoort erbij. Stilte voor de storm. Fijne dagen!

J. Kwibus

Reacties