De Tandenfee

Foto: Redactie

Eindelijk is het zover, de jaarlijkse controlebeurt bij de tandarts in Tubbergen. Een APK-tje, maar dan net iets anders. Na een afspraak hoef ik niet te wachten. Dat is al winst vergeleken met vroeger. Maar er is meer, veel meer. Op de fiets naar de vroegere ‘Smoelensmid’ in Almelo is verleden tijd en ik mis het niks.

Anno 2021 word ik ontvangen door Annie, Kim of Bianca, terwijl tandarts Carmen geduldig op mij wacht. Ze dragen helaas allemaal een mondkapje, maar dat verbergt niet hun vriendelijkheid. Ze zijn allemaal Twents en de tandarts zelf komt ook nog eens uit Tubbergen.

Vroeger was een bezoek aan de tandarts heel anders, om van de schooltandarts nog maar te zwijgen. Ik zal u de exacte details besparen. Nu ben ik ook wel een beetje bang aangelegd, maar het was in mijn kindertijd toch echt een nare beleving en dan was het alleen nog maar een controle. Een tand trekken of vullen was al helemaal een hachelijke onderneming. Brrrrrrr…

Tegenwoordig is het echt heel anders en de resultaten zijn ook veel beter. Met de nieuwste technieken en natuurlijk verdoving is het voor Carmen en haar assistentes een fluitje van een cent. Wie in de Tandartspraktijk Brinkcate rondkijkt ziet geen nare poster meer met afbeeldingen van rotte tanden en trekgereedschap. Nee, nu hangen er schilderijtjes waarbij in één geval de tandarts wordt afgebeeld als De Tandenfee. Vroeger zou dat De Tandenheks zijn geweest. Wie een bezoek brengt aan mijn tandarts begrijpt dat Tandenfee de juiste naam is. Was het maar weer volgend jaar.

J. Kwibus

Reacties