Discriminatie

Foto: CC0

Er wordt te weinig gediscrimineerd in Tubbergen. Wist je dat ook pesten daar onder valt? Vorig jaar slechts één anonieme melding.

Daarom moet de bijdrage aan de antidiscriminatiestichting Vizier worden verhoogd. Kennelijk weten de mensen niet waar ze kunnen klagen. Dus de bekendheid moet groter. Bij deze draagt Kwibus graag zijn/haar steentje bij. Zelf had ik nog nooit van de stichting Vizier gehoord, totdat er vorig jaar een brief in mijn postvakje lag.

Ze wilden graag tekst en uitleg over het feit dat Kwibus zich verbaasde over mensen die blind zijn maar toch graag gebruik willen maken van de uitkijktoren bij gasthof-restaurant Zum Lönsberg. Ken je vast wel van die lekkere boerenschnitzels aan de Duitse stikstofvrije Hooidijk, tussen Getelo en Halle, met fantastische vergezichten. Ook voor blinden.

Kwibus zelf vindt het vaak een lastig onderwerp. Discrimineren of selecteren. De logica wint niet altijd, maar Vizier heeft mij de ogen geopend. Wat een geweldige stichting en natuurlijk zonder winstoogmerk. Zelfs niet nu de gemeente Tubbergen 4.000 euro per jaar extra schenkt aan deze stichting. Eindelijk kan er nu ook een teamuitje naar een uitkijktoren van betaald worden.

Voor dit jaar staat de teller nog op nul. Dat zal vast veranderen na publicatie van dit stukje. Ik zeg alvast sorry, want dat woord is tegenwoordig erg populair. Wie wil er nu mensen uitsluiten om wat ze zijn, hoe ze eruit zien of wat ze kunnen?

Zo zag ik onlangs een hele kleine vrachtwagenchauffeur. Rem- en gaspedaal waren zeker één meter lang, maar het werkte uitstekend. Grappig om te zien, een dwerg of lilliputter op een van de grootste vrachtwagens in Nederland. O, jee nu ben ik weer ouderwets in mijn woordkeuze. Sorry.

J. Kwibus

Reacties

Cookieinstellingen