Gratis douchen

Foto: Redactie

De tijd dat we in Tubbergen op zaterdag met een emmertje sop op de oprit stonden, die is voorbij. Zelfs met een biologisch afbreekbare shampoo is het ongewenst om het vuil en vet in het riool te lozen. Tenminste dat roepen klimaatdrammers en die krijgen meestal hun zin.

Dus op naar de milieuvriendelijke autowasstraat van Hennie Schröder in Tubbergen. Vroeger was het gemakzucht, nu is het bijna verplicht.

Tegenwoordig wordt voor ongeveer een tientje de auto weer als nieuw bij Schröder Carwash. Enthousiaste jongelui loodsen je vriendelijk door de professionele wasstraat. Wie oog heeft voor detail ziet meteen dat het een goed draaiende carrousel is. Hennie heeft de ‘heren’ dan ook goed opgeleid. Vriendelijk (gratis koffie of een ijsje), netjes en gedisciplineerd doen ze hun werk. Vaak zijn het scholieren in wisselende samenstelling.

Maar er is meer. Zo vraagt mijn vrouw of ik de matjes uit de hal, keuken en schuur wil meenemen, evenals onze harige hond. Stofzuigen is namelijk gratis. Wel zelfservice. Dit huishoudelijk klusje is geen taak van deze ‘heren’, alhoewel ik onlangs zag dat een dame van rond de twintig (leren broek, cros topje en Marie Jo) door maar liefst twee jongens op zeer vriendelijke en behulpzame wijze werd geassisteerd.

Wie een account en waspas heeft, hoeft niet te betalen. Gewoon even het pasje laten scannen, extra korting en klaar is Kees. Voor een eurootje meer is er ook een wasprogramma dat er voor zorgt dat de auto gaat shinen, net als de chauffeur zelf.

Nu vraag ik mij af of Hennie warm of koud water in de wasstraat gebruikt. Warm water zou namelijk een oplossing kunnen bieden voor onze eigen buitensporig hoge gasrekening. In plaats van in de auto te blijven zitten zouden klanten er ook in zwembroek, of voor mijn part zonder, achteraan kunnen lopen. Zachte borstels die zowel de voor- als achterkant laten shinen waarna een warme luchtstroom de handdoek vervangt.

Vanzelfsprekend geldt deze doucheservice dan ook voor dames, met happy hour, want dat is tegenwoordig bijna een must. In dat geval wordt het wel een aanpassing voor de wasploeg. Nu nog zie je een wisseling van de wacht met al die bijverdienende studenten maar dan willen ze bij voorkeur een fulltime baan.

De volgende vraag werpt zich dan meteen op: “Wat gaat Hennie doen als hij de handen vrij heeft?” Een vaste ploeg betekent immers minder opleiden. Kwibus heeft daar wel een oplossing voor, maar of alle dames dat anno 2022 ook gewenst vinden is nog de vraag. Bovendien kunnen zij zich prima zelf aan- en uitkleden. Zo moeilijk zijn die haakjes van een Marie Jo nu ook weer niet, en staat Hennie altijd klaar om te assisteren… na zo’n gratis douche.

J. Kwibus

Reacties

Cookieinstellingen