Profielschets nieuwe burgemeester

Foto: Redactie

Het zal u niet zijn ontgaan dat het gemeentebestuur in Tubbergen een oproep heeft gedaan aan alle inwoners om mee te denken over de aanstelling van de nieuwe burgemeester.

Nee, het niveau van de huidige bestuurders is niet meer wat het lijkt. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Maar vooruit, als we hen daar een plezier mee doen, dan wil ik wel – geheel vrijblijvend – een profielschets delen.

Mijn voorkeur gaat uit naar iemand met voorouders in Noord-Duitsland – zeg maar allochtoon, want dat scoort tegenwoordig, leeftijd minimaal 63 jaar, sportief, lengte 1.85 m, schoenmaat 46, humoristisch, kritisch, bourgondisch en vooral niet te hoog opgeleid.

Het bijpassende salaris รก 8.088,71 euro per maand is acceptabel, maar voor een schaaltje minder kom ik ook. Hopende hiermee een positieve bijdrage te hebben geleverd aan het verzoek van het gemeentebestuur, zie ik mijn aanstelling per 1-6-2023 met vertrouwen tegemoet.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat mijn jongste broer een betere kandidaat is, met het oog op zijn nominatie voor prins carnaval, maar daar ga ik (nog) niet over. Voorlopig adviseert daarin de gemeenteraad.

Daarna komt de carrousel in beweging, want iedereen wil daar een plasje over doen: de minister, het kabinet en tot slot de Kroon. Willem heeft het maar wat druk met al die burgemeesters. Dat u niet denkt dat zoiets via het UWV en het arbeidsbureau wordt geregeld. Alleen daarom al is het mooi dat we mogen meedenken.

Overigens zou het nog mooier zijn als we onze eigen burgemeester mochten kiezen. Wat dacht u van Johan K.? Hij voldoet ook nog eens aan de profielschets.

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen