Handhaving

Foto: Redactie

Al een tijdje staan ze daar, Roemeense politieauto’s in een ander jasje. Dacia’s met een Nederlands kenteken en op de motorkap de tekst HANDHAVING. Geparkeerd pal naast het gemeentehuis in Tubbergen. Betekent het dan dat we hier ook echte handhavers hebben?

Of functioneren deze goedkope auto’s uit Roemenië als vogelverschrikker? Een nepbeveiliging van het college van B en W. Vreemd is dat niet, want ooit stond er een ‘agent’ van karton langs de Ootmarsumseweg in Albergen. Tjonge jonge, dat was schrikken… op dag één.

Ik kan mij in ieder geval niet herinneren dat handhavers zich hebben voorgesteld of gepresenteerd, zoals ze dat bij TVC’28 wel deden met de komst van de nieuwe trainer en oud-profvoetballer Berthil ter Avest.

En als ze wel bestaan, handhaven ze dan regels en wetten? Zo ja welke dan? Controleren ze de verkoopdatum van een pot appelmoes of vragen ze ook naar het rijbewijs? Handhaven ze het nachtelijk vuurwerkverbod of pesten ze de etherpiraat? Zo’n geheime zender is toch allang cultureel erfgoed?

Zijn het mannen of vrouwen? Zijn het Nederlanders of statushouders en met hoeveel zijn ze? Dragen ze een vuurwapen of hebben ze pepperspray? Zijn het vrijwilligers of worden ze betaald?

Of zouden ze voorlopig in de wacht staan, totdat voormalig café Elshuys wordt heropend? Vallen ook handhavers onder de ‘Spreidingswet’ van Eric? Trouwens wel een vrouwonvriendelijk woord hoor, spreidingswet, maar dat kan ook aan mij liggen. Vroeger hadden we namelijk geen les in ‘Lentekriebels’. Zoiets zagen we thuis wel in het konijnenhok.

Kortom, er zijn héééél veel vragen over HANDHAVING die vast en zeker wel door CDA’ers Hilde en Leon kunnen worden beantwoord. Helaas zijn ze druk met het uitleggen waarom het CDA vooral in Tubbergen leegloopt, terwijl de kiezer dat al lang weet.

Haha, ben eruit. Het wordt optie twee, de vogelverschrikker. Zag het op het journaal. Oekraïne gebruikt opblaasbare tanks om de Russen te misleiden. U raadt het al, gemaakt in een Roemeense autofabriek.

Dan zal binnenkort ook de handhaver aan de Ootmarsumseweg in Albergen wel terugkomen. Nu in opblaasbare vorm van Roemeense makelij. Prachtig toch. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouwvriendelijk model… daar schrik ik minder van.

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen