Tubbergse Olga

Foto: Redactie

Wie denkt dat Tubbergen saai is, moet toch echt even naar het appartementencomplex achter het vernieuwde Eeshofbos. Daar gebeuren dingen waar de gemiddelde Tubbergenaar amper weet van heeft.

Natuurlijk heb ik het dan over De Borgstaete, het wooncomplex voor vitale ouderen. Sinds kort hebben ze daar een spiksplinternieuwe activiteit.

En dan bedoel ik niet naakt tuinieren zoals op de NON-camping Aamsveen in Enschede, alhoewel daar wel belangstelling voor is bij de bewoners.

Nee, het gaat om de opvolgster van Olga Commandeur, maar dan op lokaal niveau.

Haar naam is Joke. Deze veelzijdige Brabantse schooljuf gaf vroeger les in Nederlandse taal en rekenen. Zelfs sprookjes vertellen was een specialiteit van haar.

Tegenwoordig is bewegingstherapie haar hobby. Speciaal voor 60-plussers, de meest actieve doelgroep, zo blijkt uit een landelijk onderzoek naar erotiek.

Maar liefst 18 pensionado’s komen nu al wekelijks samen in de recreatieruimte van De Borgstaete voor de gymnastiekles van Joke. Weliswaar minder fanatiek dan bij Olga, maar zeker zo functioneel.

Onlangs mocht ik een les bijwonen en het is werkelijk de moeite waard. Sindsdien is mijn twijfel over de hoge score van dat landelijk onderzoek geheel verdwenen.

Het allerleukste aan zo’n gymles is dat je gewoon op een relaxstoel mag blijven zitten. Dan nog valt het niet mee hoor om zowel het linker- als rechterbeen gelijktijdig dezelfde kant op te bewegen. Maar daar weet juf Joke wel raad mee.

Na afloop werd er zelfs gedanst. Helaas had ik de verkeerde schoenen aan, net nu er een paar leuke mannen tussen zaten. Tja, dat overkomt mij dan weer. Hoe het daarna verder ging laat zich raden. Tegeltjeswijsheid zegt ‘hoe ouder, hoe gekker’.

Nu overweeg ik een verhuizing, want vroeg of laat ontkom je daar niet aan. Naast deelname aan de gymles van Joke zou ik zelf ook graag een bijdrage leveren aan de activiteitencommissie van mijn toekomstige buren van De Borgstaete.

Voorlopig is het nog even piekeren over de juiste formule, passend bij de lessen van juffrouw Joke. Maar echt moeilijk is dat nu ook weer niet, gelet op de animo voor de nieuwste hobby… iets met TUINIEREN.

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen