Wonderen – Column

Foto: Redactie

Onlangs schrok ik midden in de nacht wakker. Gelukkig was maar een droom over het afscheid van waarnemend burgemeester Jon Hermans.

Tja, het houdt je toch bezig zo’n wisseling van de wacht. Trouwens, op 28 september aanstaande is de installatie van de nieuwe burgemeester.

Haar bedankbrief vond ik eerlijk, oprecht en verrassend:

Lieve inwoners van Tubbergen,

Nu mijn definitieve afscheid aanstaande is wil ik u graag deelgenoot maken van mijn verdiensten. Het was een super interessante tijd voor mij en tevens een leuke bijverdienste. Waarvoor hartelijk dank!

Sinds 2021 ben ik waarneemster van een van de belangrijkste jobs in Tubbergen. Nee, ik heb destijds niet gesolliciteerd als vervangster voor burgemeester Wilmien maar ben gevraagd. Zoiets was mij nog nooit eerder overkomen. Zo ziet u maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Dagelijks toerde ik (via alle negen kerkdorpen en drie buurtschappen) rond een uurtje of negen in mijn dienstauto op uw kosten (waarvoor hartelijk dank) naar kantoor. Zeg maar net na de spits in verband met die vervelende files. Mijn hoofdtaken waren het in- en bijlezen van belangrijke stukken. 

Mijn voorkeur ging altijd uit naar die heerlijke bezwaarschriften van J. Kemperink. Maar ook de verhelderende columns hadden mijn interesse. Niet dat ik op al die flauwekul reageerde hoor, dat liet ik graag over aan anderen. Als invloedrijk persoon moest ik immers weten wat er speelde.

Rond het middaguur was er altijd een uitgebreide lunch, ook op uw kosten (waarvoor hartelijk dank) en dan rond 16 uur, net vóór de file, reed ik met gepaste spoed linea recta naar huis. Daar wachtte het aanrecht want ik ben dol op koken.

Ook deze keer werd ik gevraagd, of liever gezegd, gedwongen om te vertrekken. Een wachtgeldregeling zit er waarschijnlijk niet in vanwege mijn AOW en redelijk hoge pensioenuitkering, maar ik reken op een wonder. Wel moet ik de dienstauto inleveren.

Kortom, het was mij een genoegen om bij u te zijn. Hier scheiden onze wegen. Ik wens mijn opvolger drs. Anko Postma een fantastische tijd in Tubbergen.

Natuurlijk schrijf ik nog mijn eigen biografie met daarin alle door mij gemaakte keuzes en oplossingen gedurende mijn verblijf in Tubbergen.

Bijvoorbeeld de succesvolle afhandeling van de deal met staatssecretaris Eric van der Burg. Echt een aardige man. Helaas zijn de mails van het COA nog niet boven water. Ursula zoekt gestaag door. 

Maar ook de boeiende vergaderingen met de dorpsraden leverden grote ‘successen’ op. Speciaal in Albergen. U ziet dat er veel over mijn korte periode in Tubbergen kan worden geschreven.

Het boekje is t.z.t. te koop bij Primera voor een vriendelijk prijsje van 39,95 euro (waarvoor hartelijk dank). Het is getiteld Wonderen.

Uw burgemeester…

Binnenkort komt Eric naar Tubbergen om Jon het ‘Kruis van Verdienste’ op te spelden… En weer geschiedt er een wonder!

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen