Bruisend Hart van Tubbergen – Column

Foto: Redactie

Flikkerende lampjes en kerstversiering zorgen ervoor dat de omzet stijgt.

“Want”, zo zei mijn vader vroeger: “Kerst is een feestje voor de middenstand.” Maar dat in Tubbergen niet alles op rolletjes verloopt bewijst een opmerkelijke keuze van een ‘specialist in schoenzooltjes’.

Wie goed oplet ziet op de foto dat midden in de Grotestraat een deel van de kerstverlichting ontbreekt. Logisch zou je denken, energieprijzen zijn hoog en niet iedereen houdt van sfeer. Zoiets is natuurlijk de keuze van de winkelier zelf, alleen is de verklaring niet echt steekhoudend. Het winkelpand zou ongeschikt zijn om er een stroomdraad aan vast te knopen.

Uit oogpunt van privacy wordt de eigenaar van het pand niet vermeld. Hoe anders was dat vroeger met Adje († 3 mei 2022), die een voorstander was van kerstversiering. Net zoals hij ook trots was op zijn vergulde bord Hofleverancier, dat nog steeds aan de gevel pronkt. Overigens weet ik niet of dat bord ook geldt voor inlegzooltjes. Hare Majesteit Koningin Máxima is er in ieder geval nog niet gesignaleerd.

Gelukkig is het contract van centrummanager Claudia verlengd. Het bruisend hart van Tubbergen bonst nu ook zonder kerstlampjes van de ‘zooltjesspecialist’.

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen