Thermostaat splijt huwelijk – Column

Foto: Tubbergen.nl

Deze week werd wereldwijd besloten dat we nog lang kunnen genieten van fossiele brandstoffen. Toch organiseert de gemeente Tubbergen trainingen (met tips) over minder gasverbruik.

Zelf heb ik niks met klimaatdrammers en van tips word ik al helemaal kierewiet. Niet dat ik alles aan mijn laars lap, maar als je het mij vraagt rijdt een turbodiesel lekkerder dan een milieubelastende batterij op wielen. Bovendien staat zo’n veel te dure auto langer aan de laadpaal dan de gemiddelde Tubbergenaar aan de bar.

Zoals zo vaak denkt mijn vrouw daar heel anders over. Zij heeft onlangs de training gasverbruik gevolgd en is nu razend enthousiast. En zoals altijd met een cursus heeft ze onthouden wat het meest tot de verbeelding spreekt. Zoals in dit geval: “Hoe vaker je de hort op bent, hoe meer gas je bespaart.” En dat is koren op haar molen.

Dus gaat ze nu niet alleen naar de Bridgeclub Tubbergen, maar ook naar de De Acehof Boulers, Jolly Jumpers en Dynamo. Vanaf volgende week leest ze de Libelle in de bibliotheek en doucht ze in de Vlaskoel of in de vernieuwde wasstraat van Hennie Schröder, want dat schijnt ook te kunnen.

Door deze tip van de cursusleider zie ik de bui al hangen. Het blijft niet alleen bij stofzuigen. Maar ook daar is tijdens de training aan gedacht. Vanaf 1 januari aanstaande krijgen we via de gemeente hulp in de huishouding. Welkom Anna!

Hopelijk wordt de training gasverbruik net zo’n groot succes als het thema alcoholgebruik. Ook daar maken ambtenaren zich druk over; en de resultaten liegen er niet om. Tubbergen staat inmiddels in de landelijke ‘zuip top 10’ op plaats 3. Met een beetje training moet het hoogste treetje haalbaar zijn.

Trouwens, ik hoorde dat Tubbergen ook al koploper is in echtscheidingen en dat verbaast mij dan weer niet. Jammer genoeg wordt erbij gezegd dat er een verband bestaat tussen alcohol en echtscheidingen, maar dat is natuurlijk grote flauwekul. Juist met een biertje erbij gaat het nog mooier.

Nee, het is de thermostaat die het huwelijk splijt. Maar dat hebben ze mijn vrouw niet verteld op de training. Zo benieuwd of er een klik is met Anna…

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen