De Alleskunners – Column

Foto: Redactie

Liggend op de canapé luister ik met gemengde gevoelens naar de adviezen van Jan, mijn therapeut. Jazeker, ook een eenvoudig dienaar van het dorp maakt gebruik van een psycholoog.

Meestal zit ik in de wachtkamer van de ex-wielrenner met andere, meer belangrijkere, dorpsdienaars, maar u begrijpt natuurlijk dat ik daar niets over kan schrijven. Privézaken gelden nu eenmaal ook voor het college van B en W.

Jan adviseerde mij om wat minder te schrijven over het omstreden asielzoekerscentrum in het buurtschap van de Gravendijk in Albergen. Volgens hem zou het polariserend werken en daar heeft niemand baat bij, want het gaat toch door. De column over Rambo John kan dan ook in de versnipperaar.

En eerlijk gezegd is tien jaar ook zo voorbij, want daarna wordt ‘t Elshuis waarschijnlijk wel opgekocht door de jongens van Lucas. Want in 2034 is de Pancratiuskerk in Albergen vast en zeker te klein voor dit florerende IT-bedrijf.

Nou, dan schrijf ik toch gewoon over de Olympische Spelen van Tubbergen a.s. Koningsdag. Superstarwedstrijden op het MAVO-veld zoals in de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw, maar nu in een nieuw jasje. Fantastisch initiatief van de Oranjewijk. ‘De Alles Kunner: Koningsdag Editie’. Een wedstrijd waarbij teams van twee tot vijf personen strijden om niet alleen de eer, maar ook een hoofdprijs van 150 euro.

Zouden de aanwezigen in de wachtruimte daarom misschien een afspraak hebben met mijn psycholoog? Het college voldoet namelijk precies aan de voorwaarde (maximaal vijf personen) en… ze zijn uitgenodigd. Mochten ze winnen (die kans lijkt me nihil) dan gaat die prijs vast naar ‘t Elshuis. Eén euro p.p. is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen.

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen