Paradijs voor senioren – Column

Verscholen achter de essen, ver van de Randstad en geen trein of snelweg. Toch is Tubbergen de beste gemeente van Nederland volgens een onderzoek in opdracht van Nederlands grootste maandblad, Plus Magazine.

Mensen ervaren weinig overlast van herrie en het valt mee met vernielingen. Bovendien is er weinig criminaliteit. Nou, dat zijn nog een cijfers. Al klinkt dat laatste niet erg logisch nadat een paar weken geleden Oost-Europese autokakers Tubbergen wisten te vinden.

Ze zeggen dat het een walhalla is voor senioren. Het enige minpunt is het rollator- en rolstoelonvriendelijk centrum van het dorp Tubbergen. Dat staat niet in het hosannastuk van de onderzoekers, want de gemeente belooft beterschap.

Maar hoe gaat dat nu in z’n werk, zo’n onderzoek, en hoe testen ze rust en stilte? Mij hebben ze in ieder geval niet gebeld. Dat was een stuk goedkoper geweest. Toch is de conclusie gerechtvaardigd. De gemeente Tubbergen is in vergelijking met de steden om ons heen een genot om te wonen en te leven. Wie nog verder kijkt dan Twente ziet dat het hier voor senioren een paradijs op aarde is.

Neem nu bijvoorbeeld de jeu de boules-baan achter het zwembad waar wekelijks zo’n vijftig senioren strijden om de eer. Onlangs nog viel daar (zelfs drie keer) de boule in de laatste worp op de but. Het gejuich was tot in Vasse te horen, alsof TVC’28 kampioen was geworden.

En wellicht zijn de onderzoekers ook in ‘t Oale Roadhoes geweest. De bakermat van de Bridgeclub Tubbergen. Meer dan tachtig senioren trainen daar op woensdagmiddag hun brein en genieten van gezelligheid. Zelfs mensen met een rollator banen zich een weg over de keien naar het restaurant van Ruud.

Prachtige resultaten dus en dan vergeet ik nog voetbal, volleybal, tennis en klootschieten voor senioren. Hoezo geen trein of snelweg? Ik zeg: Ssst… straks wil iedereen naar de negen dorpen achter de essen.

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen