Prijsvraag – Column

Foto: Redactie

De nieuwe wethouder in Tubbergen die over het afval gaat heeft iets unieks bedacht. Bij veel inwoners lag er onlangs een brief op de deurmat.

Een prijsvraag zogezegd. Nee, niet over wie de slimste wethouder van Tubbergen is, maar over wie het beste afval kan scheiden. H/Z/X maakt zo kans op een beloning van maar liefst 25 euro.

Het gekke is dat alleen mensen die géén grijze bak aan de weg zetten mogen meedoen. Wie namelijk geen restafval heeft, is volgens de wethouder een kei in het scheiden van afval. Waar deze slimmerik die wijsheid vandaan haalt, is mij niet bekend, maar ik heb er dan ook niet voor gestudeerd.

Zoals u weet kost de grijze bak 10,60 eruo per keer. Groen en oranje zijn ‘gratis’. Die vallen onder de afvalstoffenheffing. Dus wie een beetje kan rekenen houdt geld over. Bovendien denkt deze wethouder dat juist mensen die geen restafval aanbieden allerlei slimme ideeën hebben bedacht om dit voor elkaar te krijgen. Hij vraagt zich dan ook af hoe zoiets kan. Voor de beste tips stelt hij geld ter beschikking d.m.v. een prijsvraag. Of de kosten van dit kansspel worden betaald door de wethouder zelf of van ons belastinggeld staat er niet bij, maar u mag drie keer raden.

Nu hoor je wel vaker dat Handige Harry’s op het pluche dingen bedenken die in het echte leven heel anders uitpakken, maar hoe dan ook: wie de grijze bak niet gebruikt betaalt op jaarbasis tientallen euro’s minder via de automatische incasso OZB.

O, wacht eens even (nu het over geld gaat). Elke grijze bak die niet aan de weg staat levert de gemeente 10,60 euro minder aan inkomsten op, maar dat staat niet in de brief. Toch een slimme wethouder hoor, al noemde mijn vader dat vroeger een gladjanus!

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen