Notabelen - Column

21 jul , 15:25 Opinie
img 2024 07 10 142120
Gestaag steken ze de Huyerenseweg over, de dames van boerderij Pinners Leurink VOF in Tubbergen. “Kom ik er vandaag niet, kom ik er morgen wel”, zo verraadt het tempo. 
Mooi, dan kan ik even een praatje maken met de vriendelijke cowboys: pa, ma en zoon. In dit geval Rob (50), directeur, manager, boer en verkeersbrigadier tegelijk. Daar worden ze tegenwoordig vast en zeker vrolijk van bij het arbeidsbureau. 
Toch zit de agrarische sector in een lastig parket. Tja, milieu hè. Asfaltklevers en milieufreaks denken dat de wereld vergaat en dan moet iemand de schuld krijgen.
Voorlopig heeft Rob een van de mooiste banen van de Nederland, tenminste voor wie van hard werken houdt. En wees eerlijk, wie wil er nu niet de hele dag hard werken met vrouwen, ook al nemen melkrobots het werk over. Gelukkig mag Rob in noodgevallen ook handmatig de dames melken zonder dat hij gezeik krijgt met de woke-gemeenschap.
Misschien zien we bovenstaande foto ooit nog eens terug in het werk van Martin Paus, wereldberoemd in Tubbergen om zijn historische kennis. Maar of Rob op zoiets zit de wachten is nog maar de vraag.
Want bij het passeren van de laatste koe (Bertha) zeg ik terloops tegen Rob: “Jouw opa was vroeger een van de notabelen uit het dorp.” Dan pakt Rob de fiets en terwijl hij wegrijdt, hoor ik nog net: “Doar koop ie niks veur.”
En de boer, hij ploegde voort.
Kwibus