‘Verdachte duidelijk in beeld, politie doet niks’

Na de diefstal van zijn gloednieuwe smartphone gaf de 14-jarige Sten Steggink de politie alles op een presenteerblaadje. Sterker nog, de Fleringer jongeman wist zelfs wie zijn HTC One X in bezit had. Maar inmiddels heeft de jongen alle vertrouwen in justitie verloren. De zaak is namelijk geseponeerd. “Bizar gewoon. Mijn zoon keek altijd nogal op tegen de politie. Maar dat is nu heel anders”, aldus zijn verbijsterde vader Huub Steggink.Het is inmiddels al een paar maanden geleden dat Sten op een zogenoemde ‘ranja-avond’ met schuimparty in Disco Bays te Reutum zijn mobieltje kwijtraakte. “Hij wilde een nummer aanvragen bij de dj en hield daarbij zijn telefoon in de lucht. Misschien niet zo slim, want iedereen kon op dat moment zien dat hij een nieuwe smartphone bij zich had. Hij is toen naar de dj toegelopen om het muzieknummer te laten zien dat hij op zijn telefoon had staan. Toen hij even later weer bij zijn vrienden stond, was zijn toestel weg”, legt Huub Steggink uit.

Volgens Steggink, beter bekend als Kapper Huub uit Tubbergen, was zijn zoon er helemaal van ontdaan. “Het toestel was net nieuw, kostte zo’n €500 of €600. En hij had er zelf voor gespaard. Hij heeft toen de maandag erop bij de politie in Oldenzaal aangifte gedaan van diefstal. Samen met zijn vrienden had hij namelijk nog uitgebreid gezocht in de discotheek, maar dat had geen resultaat gehad.” Een paar weken later ontdekte Sten echter ineens dat er foto’s via het programma Dropbox op internet waren gezet die niet van hem waren. “Sten had zijn mobieltje zelf verbonden met Dropbox. De foto’s die ermee werden gemaakt, kwamen daarmee nog altijd bij hem terecht. Op den duur kwamen er zelfs wat ‘selfies’ binnen van die jongen, die Stens toestel kennelijk in zijn bezit had.”

tuj2zqa9ehs0bq93d1s92iyuv

Volgens Huub kende zijn zoon de jongen wel van gezicht, maar wist hij niet precies wie het was. “Hij heeft die foto’s toen op Whatsapp en Twitter gezet om te checken of iemand die jongen kende. En dat was zo. Met al die gegevens zijn we toen opnieuw naar de politie gegaan ervan uitgaande dat de telefoon nu zeker terug zou komen.” Maar niets bleek minder waar. “Toen ik er na een tijdje achteraan belde, reageerde de politie geïrriteerd. Waar maakten we ons nu toch druk om? De verzekering dekte het toch? Sten had inderdaad een week later weer een nieuwe telefoon. Maar die houding klopt toch voor geen meter? Een paar weken terug kreeg ik eindelijk een officieel bericht van justitie: de zaak was gesloten. Nou, ik begrijp niet hoe ik dit aan mijn zoon moet uitleggen.”

Vanavond vanaf 19.00 uur zend RTV Oost hier aandacht aan de opmerkelijke zaak. Politie Oost-Nederland kon vandaag nog geen inhoudelijke reactie geven.

Hieronder een voorbeeld van een ‘selfie’ die de vermoedelijke dief dan wel heler met de gestolen telefoon maakte:

u1o74t2cr1xjvu8risfprrnff

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen