Mogelijk groepje jongeren betrokken bij diefstal smartphone van zoon Kapper Huub

Foto:

Zijn de selfies van de vermoedelijke dader of speelt er meer dan er direct zichtbaar is? Dat is de vraag waarmee de politie in Oldenzaal worstelt na de aangifte van diefstal van z’n telefoon door Sten Steggink, de zoon van ‘Kapper Huub’ Steggink. Er is een verdachte van de beroving in beeld, letterlijk ook. Maar toch zou het zo kunnen zijn dat diegene niet de telefoon heeft gestolen.De 14-jarige Sten is eind vorig jaar naar een feestavond bij Disco Bays in Reutum geweest. Daar werd zijn splinternieuwe smartphone gestolen. Eerst dacht hij nog dat hij deze wellicht kwijt was geraakt in de menigte, maar ook na een uitvoerige zoektocht bleef het apparaat spoorloos. “Niemand die de telefoon gezien of gevonden had, helaas.” Hevig teleurgesteld ging hij naar huis. Opmerkelijk genoeg bleek hij enkele weken later op zijn computer, welke via het programma Dropbox aan zijn telefoon gekoppeld was, foto’s te hebben staan van een ander persoon. “Die maakte dus allemaal foto’s met mijn HTC, terwijl hij niet doorheeft dat deze met mijn laptop worden gedeeld. Ik kon zo gewoon zien wat ‘ie allemaal deed, want hij maakte vooral foto’s van zichzelf.”

Steggink ging niet meteen naar de politie, maar was zo slim om zelf verdere actie te ondernemen om de dader te kunnen ontmaskeren. “Ik heb toen wat mensen van school en anderen die ik goed ken gevraagd of ze die jongen herkenden. En dat was inderdaad het geval. Na een half uurtje wist ik zo zijn naam, leeftijd en waar hij woont. Vervolgens ben ik daarmee naar de politie gegaan.” Daarmee was de kous echter nog niet af, want de politie nam zijn aangifte totaal niet serieus. Inmiddels is dat wel anders en heeft de zaak de aandacht van de hermandad. Volgens vader Huub is de politie er evenwel nog niet uit en is men bezig met een vervolgonderzoek dat zich ook richt op eventuele andere (mede)daders. “Het gaat schijnbaar om een groepje. Ik word op de hoogte gehouden”, aldus Steggink.

De politie bevestigd desgevraagd dat het onderzoek nog niet is afgesloten, maar kan in verband daarmee op dit moment nog geen nieuwe informatie openbaren. “Het klopt dat de verhoren met getuigen en verdachten nog in volle gang zijn”, aldus woordvoerster Rosita de Vries van Politie Oost-Nederland.

2013-07-19-12

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen