‘Hij schepte tegen ons op in het weekend een neger te hebben geslagen’

Foto: Onbekend

Heeft de politie het onderzoek naar de mogelijke mishandeling van Chris James eigenlijk wel goed uitgevoerd of hebben de dienders misschien ergens wat steken laten vallen? Er treden nu mensen naar voren die uit eerste hand van een (mogelijk) betrokkene hebben gehoord wat er daadwerkelijk gebeurd is.

Er zijn twijfels gerezen over Chris James’ verhaal. Wat is de precieze locatie waar hij in elkaar geslagen zou zijn? Waarom heeft hij niet meteen de politie gebeld? Er moeten ook getuigen van de mogelijke mishandeling zijn, maar hoezo houden deze dan nog steeds hun kaken stijf op elkaar? Het zijn vragen waar de politie waarschijnlijk ook maar deels een antwoord op gekregen heeft. Daarnaast heeft de jongen die samen met hem naar de kermis in Geesteren is geweest, naar verluidt niet iedere keer hetzelfde verklaard.

En er is hoe dan ook behoorlijk veel verwarring ontstaan, niet in de laatste plaats door een officieel politiebericht waarin staat dat de 17-jarige Almeloër vermoedelijk zelf ten val is gekomen met zijn fiets. Dat ontkent hij niettemin ten stelligste. Volgens zijn broer Fred hebben zijzelf ook nog getuigen willen aandragen, om zodoende het onderzoek te helpen ondersteunen. Dat is echter volgens diezelfde door de politie van de hand gewezen. Bovendien is het complete plaatje nu gedraaid. Chris James zou gelogen hebben, misschien wel om de schade aan zijn gebit vergoed te krijgen. “Maar zo zijn er nog wel 10 andere verhalen de wereld in geholpen. Allemaal grote onzin. Mijn broertje zou zoiets nooit doen”, aldus Fred.

‘Dader is bekend’

“Hij bleek nog wel meer op z’n kerfstok te hebben en is daarom op staande voet ontslagen.” De oud-collega’s van een in Geesteren wonende man klappen nu uit de school over wat hij henzelf begin juni verteld zou hebben, vooral aangezien de politie er tot nu toe niks mee doet. “Een kameraad van onze baas werkt bij de politie en die heeft dat voor hem uitgezocht.”

Ze vertellen op anonieme basis dat diezelfde 18-jarige jongeman op de maandag opvolgend het jaarlijkse kermisweekend in Geesteren aan het opscheppen was over hoe hij vrijdagnacht een ‘neger’ geslagen had. “We zaten met z’n drieën in de bus toen hij dat tegen ons zei. Lachen joh, vertelde hij er nog trots bij, met 5 of 6 man tegen hem alleen – zoiets. ’s Avonds zag ik op televisie en via internet iets over die jongen uit Almelo, dus daar heb ik hem dus die dag erop mee geconfronteerd. Toen kneep die ‘m wel, kan ik je vertellen. En zijn verhaal werd ook meteen een stuk minder groot. Hij was er wel bij, maar zou niet zelf geslagen hebben. Die snotneus. Kijk, als je nou ruzie hebt met 2 man dan is dat nog daar aantoe. Maar met een groepje tegen een eenling is gewoon laf. Daar kan ik heel slecht tegen. Ik zag ook al die reacties op internet wel en heb er nog even over gedacht om er ook aan mee te doen, maar dan met dit. Maar ja, straks ben ik de gebeten hond en daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. Ik hoop trouwens wel dat ze hem te pakken krijgen, want dit lijkt helemaal nergens op.”

De 2 mannen, die overigens verzekeren dat elkaars getuigenissen kloppen, zijn (nog) niet door de politie gehoord.

‘Ik was toen allang weg’

De met naam en toenaam genoemde Geesternaar die volgens zijn voormalige collega’s bij het incident betrokken was, ontkent desondanks bij hoog en laag er iets mee te maken te hebben. “Rond 01.00 uur ben ik naar huis gegaan, misschien al wel 00.30 uur. Alles wat in Geesteren gebeurt, ben ik volgens de mensen bij geweest. Zo is het nou eenmaal altijd”, zegt hij een beetje verongelijkt. “Het zou toch onzin zijn als ik zeg al thuis te zijn, terwijl anderen zeggen dat ik erbij was? Met dat soort dingen bemoei ik me niet, klaar.”

De man is wel benieuwd wie zijn naam genoemd heeft en roept deze op vooral bij hem naar voren te treden. Ook geeft hij aan geen contact te hebben gehad met de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen