Havik gewond door prikkeldraad in bos

Naast het fietspad aan de Almeloseweg, ter hoogte van landgoed Schultenwolde in Tubbergen, is een jonge havik gered van een wisse dood.

Vanavond is een passerende fietser bij toeval gestuit op een jonge havik die verstrikt was geraakt in prikkeldraad. De man uit Tubbergen belde gelijk een vrijwilliger van Vogelwerkgroep Geesteren op, die samen met hem de beschermde roofvogel uit deze penibele situatie redde. “Goed dat hij in z’n eentje niks geprobeerd heeft, want dan was het alleen maar erger geworden. Zo’n beest raakt in verder paniek en loopt daardoor waarschijnlijk juist meer verwondingen op”, aldus de vogelkenner. Hoewel hij een valkeniershandschoen meegenomen had, wist de vogel hem nog wel te ‘bedanken’ met wat oppervlakkige krassen en wondjes.

Het aan beide vleugels gewonde mannetje, een dit jaar geboren zogeheten tarsel, is naar het Roofvogel Opvangcentrum Barchem gebracht. Daar kan hij voldoende aansterken totdat het tijd is om weer vrijgelaten te worden, als de verwondingen tenminste goed helen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen