Man veroordeeld voor verlaten plaats van ongeval in Reutum

Foto: Redactie

Vanmiddag heeft de politierechter uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een man uit Zoetermeer die er o.m. van verdacht werd in Reutum een verkeersbord te hebben vernield, om daarna gauw de benen te nemen.

De officier van justitie achtte wettelijk en overtuigend bewezen dat de 30-jarige bestuurder van een auto op 8 november 2015 een bord langs de Nieuwematenweg in Reutum heeft geramd. Daarna zou hij de plaats van het ongeval verlaten, terwijl hij wel wist wat er gebeurd was. “Toen agenten uitzochten op wiens naam de auto stond, bleek dat de vader van verdachte te zijn.”

Ook in Oldenzaal blijkt de man zich hebben misdragen, zo gaf de officier aan. Daar heeft hij op 7 juli van dit jaar 2 politiemensen beledigd door deze o.a. “kankermongool” te noemen en in het openbaar de middelvinger naar hen op te steken. Tevens reed hij door toen de agenten hem staande wilde houden. Ze somde voorts op wat de Zoetermeerder nog meer op zijn kerfstok heeft. Zo blijkt hij eerder veroordeeld in andere zaken, waaronder bedreiging en diefstal. “Een gevangenisstraf van 3 weken lijkt me gepast, onvoorwaardelijk.” Nog dit jaar is de man in aanraking geweest met de politie vanwege een bedreiging in – wederom – Reutum.

Verdachte D.H. zelf verscheen niet ter zitting. Zijn raadsheer, mr. Rob Oude Breuil uit Geesteren, wist de rechtbank ervan te overtuigen om niet mee te gaan in de strafeis. Hij wees er bijvoorbeeld op dat normaliter geen cel- of zelfs een werkstraf op de bewezen feiten staan. Een boete van €800, waarvan €500 voor de vernieling en €300 voor de belediging, leek hem beter op z’n plaats. Voor de gefaalde poging om zijn cliënt in diens voertuig aan de kant te zetten, vroeg hij vrijspraak.

De rechter vond eveneens dat de eis van het OM aan de hoge kant was en veroordeelde de man tot een geldboete van €1.000 of een vervangende celstraf van 20 dagen. Hij vond eveneens dat de verdachte niet veroordeeld hoefde te worden voor het negeren van het stopteken dat de politie hem gegeven had.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen