Ondernemers uit Albergen en Geesteren verdachte in fraudezaak

Foto: CC0

Bij invallen op adressen in Albergen, Enschede, Glanerbrug en Amsterdam heeft de FIOD de afgelopen week goederen en administraties in beslag genomen i.v.m. faillissements- en tankpasfraude. Daarvan worden 7 Twentenaren verdacht, waaronder een Albergenaar en een Geesternaar.

Allen worden in verband gebracht met de besloten vennootschap Bordeschwein, oorspronkelijk eigendom van varkensfokker R.O.L. uit Geesteren, die in 2012 zijn boerderij verkocht en nu in Albergen woont.

Bestellen, maar niet betalen

De hoofdverdachten namen de ‘lege’ bv Bordeschwein van O.L. via een ondernemer uit Geesteren over en bestelden vervolgens op grote schaal goederen, zonder deze te betalen. Ook werd in korte tijd meer dan 100.000 liter diesel getankt op naam van het bedrijf. De brandstof werd vervolgens op de zwarte markt verkocht. Oliemaatschappij BP werd hierdoor gedupeerd.

Toen het faillissement vorig jaar maart werd uitgesproken, bedroeg de totale schuldenlast van Bordeschwein €195.000.

Curator

De kwestie werd aanhangig gemaakt door de curator in het faillissement van varkensfokker R.O.L. Die vermoedde gesjoemel met Bordeschwein, waarna er door de FIOD een onderzoek werd gestart.

Alle betrokkenen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen