Boer des duivels om schade door vuurwerkvandalen

Rob Pinners uit Tubbergen heeft nog een appeltje te schillen met de – vermoedelijk – jongeren die zijn spullen kapotgemaakt hebben door wat vuurwerk af te laten gaan.

Langs de Huyerenseweg, tussen Geesteren en Tubbergen, zijn vernielingen aangebracht. Boer Pinners is direct gedupeerd en roept de ‘stoere’ vandalen op om zich bij hem te melden, om zodoende de schade op hen te kunnen verhalen. Naast een waterbak in het land, moest ook een straatnaambordje eraan geloven. Deze is dermate krom gebogen dat het wel als verloren beschouwd mag worden. “Vanmorgen kwam iemand bij de stal om te vertellen dat ‘ie had gezien dat de waterbak kapot was en dat het water maar doorliep, want ik had de kraan erop staan. Dan kijk je wel even raar op. Ik ben erheen gegaan en zag er inderdaad een grote barst in zitten. Waarschijnlijk is dat baldadigheid geweest, met vuurwerk. Laatst sprak ik er ook een paar op aan die in het tunneltje bezig waren te knallen. Het is in elk geval niet spontaan gebeurd”, vertelt Rob op nuchtere toon. “Dat bord ook, daar is – denk ik – vuurwerk aan geplakt. Dit krijg je zo nog niet met een hamer voor elkaar, zo kapot als het is.”

Of hij ook aangifte bij de politie zal doen, weet Rob nog niet zeker. “Een paar jaar geleden hebben ze ons een bak, die in het land stond, afgegapt. Daar kwam toen een hele heisa van. Iemand die in Geesteren de hond uitliet zag toevallig iemand met die gegalvaniseerde voerbak rijden en vond dat toen zo apart dat hij het kenteken genoteerd heeft. Daar is een rechtszaak om geweest en dat is zo’n papierwinkel geworden dat ik nog twijfel wat ik hiermee ga doen. Het kan maar zo zijn van wel, dat ligt eraan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen