Jonge vandalen mollen taxibusje in Manderveen

Afgelopen zaterdagnacht was het weer ‘raak’, jongelui die een taxi vernielen tijdens het uitgaan.

De eigenaar van het busje, Rob Filart uit Manderveen, is kwaad en neemt het de passagiers enorm kwalijk dat ze zoveel hebben kapotgemaakt. De eigenaar van een taxibedrijf meent al te weten wie de daders zijn, maar gunt henzelf – en hun ouders – vandaag nog de kans zich te melden voordat hij er ‘politiewerk’ van maakt. “Ik heb al van anderen een aantal namen vernomen, die gewoon wakker werden van het lawaai. Het gaat om jongeren, dat is wel zeker. Ik weet gewoon wie het gehuurd heeft. En niet alleen bij ons hebben ze rotzooi lopen schoppen, ook elders in het dorp.”

Van zaterdag op zondag tussen 03.00 en 03.30 uur ’s nachts is het gebeurd. Stoelen werden ontzet, hoofdsteunen afgebroken en later, bij het wegrijden van de taxibus, zijn de spiegels kapotgemaakt. “Als beesten zijn ze tekeer gegaan. Dat is op die leeftijd van 15-16 jaar kennelijk zo. Echt waar, je kunt echt nog beter te doen hebben met 22- of 23-jarigen dan met dit grut dat zich als een soort onaantastbare goddelijkheid gedraagt en nergens naar wil luisteren.”

Filart heeft al contact gehad met de politie, maar wacht nog met het doen van aangifte totdat de betrokkenen zich bij hem gemeld hebben. “Ik wil dat ze zich allemaal bij mij melden. Er waren ook een paar meisjes bij, maar die hebben juist de vernielingen willen tegengaan. Zij hebben er dus niks mee van doen – dat wil ik graag nog even benadrukken. De chauffeur voelde zich dermate bedreigd door de groep dat-ie niet heeft kunnen voorkomen dat dit heeft kunnen plaatsvinden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen