Politie vermoedt dat ontvoering te maken heeft met drugsvangst in Duitsland

Foto: Onbkeend

De politie gaat er op dit moment vanuit dat de aanleiding van een ontvoering, van een 42-jarige man, mogelijk te maken heeft met een grote cocaïnevangst in Duitsland.

In de haven van Hamburg is op 18 januari jongstleden door de douane een container met drugs in beslag genomen. De politie in Duitsland onderzoekt de drugsvangst.

Ontvoering

Op maandag 30 januari 2017 omstreeks 12.45 uur meldde een man zich bij een bedrijf aan De Zuivering in Vriezenveen. Deze man vertelde dat hij zojuist was ontsnapt, nadat hij was ontvoerd. De politie werd gewaarschuwd en startte onmiddellijk een onderzoek. De politie heeft kort hierna 2 mannen aangehouden bij een bedrijf aan de Lutkeberg in Geesteren.

De politie denkt inmiddels dat de 2 zaken, de drugsvangst in Duitsland en de ontvoering in Nederland, met elkaar verband houden.

Getuigenoproep

Naast de 2 aangehouden verdachten waren er mogelijk meer personen en meerdere voertuigen betrokken bij deze ontvoering. De politie roept mensen, die op maandagmiddag iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met deze ontvoeringszaak, op om dit te melden. Ook als er mensen zijn die op eerdere of latere momenten dan maandagmiddag 30 januari zaken hebben waargenomen, die mogelijk verdacht of opvallend waren worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via tel. 0900-8844, districtsrecherche Twente, via het digitaal tipformulier of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000.

Het is bij dit incident ook mogelijk contact op te nemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Dit gesprek is vanaf het eerste moment anoniem en strikt vertrouwelijk. De TCI is te bereiken op tel. 079-3456999.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen