Politie kondigt alcoholcontroles bij carnavalsoptochten aan

Foto: Redactie

De politie zal steekproefsgewijs blaastesten afnemen tijdens verschillende carnavalsoptochten die in de gemeente Tubbergen worden gehouden. Wordt daarbij geconstateerd dat een bestuurder onder invloed is, dan zal dit zeker consequenties hebben.

Deze actie is op initiatief van het carnavalsoverlegorgaan in de gemeente Tubbergen. Dit overleg besteedt dit jaar extra aandacht aan het onderwerp veiligheid bij de carnavalsoptochten. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar verschillende bijeenkomsten georganiseerd voor carnavalsverenigingen en wagenbouwers uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Ook is, in samenwerking met de gemeenten Losser en Oldenzaal, een werkgroep gevormd die o.a. een checklist heeft gecreĆ«erd met allerlei maatregelen die carnavalsverenigingen kunnen nemen om de veiligheid van grote en kleine wagens te verbeteren. Daarnaast werd o.m. voorgesteld om alcoholcontroles uit te laten voeren onder de chauffeurs die meerijden in de verschillende optochten binnen de gemeente. Als voorzitter van het carnavalsoverlegorgaan juicht burgemeester Haverkamp dit voorstel van harte toe. “Veiligheid is natuurlijk altijd al een belangrijk item. Maar tijdens de carnaval, waarbij er meer drank in het spel is dan normaal gesproken, is dit extra belangrijk”, vindt ze. “Dat dit initiatief uit de verenigingen zelf komt, is erg goed. Dat betekent dat men hiervan zelf ook het belang inziet en de verantwoordelijkheid neemt.”

Politie

De politie werkt graag aan mee aan de extra alcoholcontroles. “Wordt een bestuurder rijdend onder invloed aangetroffen zal dan een proces verbaal worden opgemaakt”, vertelt wijkagent Peter Withag. “Wordt een chauffeur stilstaand aangetroffen met alcohol in zijn bloed, dan krijgt hij of zij een rijverbod.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen