Leerling krijgt assistentie van de politie bij zijn spreekbeurt

Tim Oude Luttikhuis en Peter Withag (rechts)
Tim Oude Luttikhuis en Peter Withag (rechts)
Foto: Politie

Vanmorgen kreeg groep 8 van de Mariaschool in Vasse bijzonder bezoek. Tim Oude Luttikhuis, leerling van die klas, hield op dat moment zijn spreekbeurt over de politie en had hiervoor navraag gedaan op het politiebureau in Tubbergen.

Er verscheen volgens docent Ellen Scholten een grote glimlach op het gezicht van Tim toen er 2 agenten in volle uitrusting de klas instapten. “Dat maakt natuurlijk nogal wat indruk op de kinderen”, vertelt Scholten lachend. “Tim had me al verteld dat hij navraag had gedaan en ook de politie had uitgenodigd om aanwezig te zijn. Hij had me al 5 keer gezegd ‘ik weet niet of hij komt, maar als hij komt, hoe laat kan dat dan?’ enzovoorts. Toen, om 10.30 uur, kwamen Peter Withag en zijn collega even langs.”

Tim’s spreekbeurt ging over de kleding en andere onderdelen van de uitrusting die een agent draagt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. “Peter liet die even zien en ging ook voor de klas staan. Dit is pepperspray en dit is mijn pistool, zulke dingen. Na afloop mochten de kinderen vragen stellen aan Tim, maar ook aan de politiemannen. Dat was wel heel leuk en maakt het wel extra interessant.” De leerlingen mochten daarbij ook de verschillende veiligheidsvesten aanraken en kregen uitleg over o.a. de gummiknuppel en handboeien.

Van zijn juf kreeg Tim een 9 als eindcijfer. Als het aan de agenten lag had het zelfs nog wel wat hoger mogen zijn. “Van ons krijgt hij een dikke 10”, aldus wijkagent Withag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen