Ophaalbrug in Fleringen kapot na aanrijding, weg afgesloten

Rikmansbrug te Albergen
Rikmansbrug te Albergen
Foto: Groundspeak

Vermoedelijk een onoplettende vrachtwagenchauffeur heeft de Rikmansbrug in Fleringen, gelegen over het Almelo-Nordhorn kanaal, fors beschadigd. Vanwege de hierdoor ontstane onveilige situatie heeft de gemeente besloten om de naastgelegen Putmansweg tijdelijk voor alle verkeer af te sluiten.

“Eén van die hijskettingen met staander is kapotgereden en daardoor is de bovenbouw in onbalans gekomen. Daar zitten losse delen op die naar beneden kunnen vallen en dat is dus allemaal gevaarlijk”, legt buitendienst-teamleider Jos Eidhof van Noaberkracht uit. “Het is een brug en daar moet de constructeur even naar kijken. Die ketting kun je er wel weer aan vastmaken, maar als er iets met de scharnieren erboven mis is dan schiet je daar weinig mee op.”

De nu beschadigde ophaalbrug is niet meer als zodanig in gebruik. Wel kunnen er nog altijd auto’s en fietsers overheen rijden. Eidhof: “De weg is van ons, het waterschap gaat over het kanaal en de provincie is eigenaar van de brug. We hebben vanmiddag vrij vlot geschakeld en de weg afgezet. De brandweer weet ervan, de hulpdiensten zijn op de hoogte. Het is even niet anders.” De afzetting duurt naar verwachting tot eind volgende week.

Dader op het spoor

Wie de beschadiging veroorzaakt heeft, is nog onbekend. Wel is er een vrachtwagenbedrijf verdacht. “Ze zijn benaderd, maar hebben nog niet toegegeven”, zo weet Eidhof. “De provincie heeft de dader al op het oog. Maar je moet nooit iemand beschuldigen voordat iemand iets toe heeft gegeven of dat het bewezen is.” Aangezien de provincie eigenaar is van de constructie, moet deze eventueel aangifte bij de politie doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen