OM wil Almelose (20) vervolgen voor dodelijk ongeval in Harbrinkhoek

Foto: Mark Mensink

Op woensdag 12 juli staat een jonge vrouw uit Almelo terecht voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op Oudjaarsdag 2015. Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend.

Een 20-jarige jongedame uit Almelo wordt ervan verdacht op 31 december 2015 aan de Noordegraafsingel in Harbrinkhoek, als bestuurster van een auto, een dodelijk ongeval hebben veroorzaakt. Hierbij kwam een inzittende, de toen 18-jarige Daniëlle Maathuis uit Geesteren, om het leven. Daarnaast raakten 2 andere meisjes gewond.

Het voertuig raakte destijds rond 17.15 uur de weg en knalde hierbij tegen een boom. De precieze oorzaak daarvan is nog altijd in nevelen gehuld, maar het OM ziet inmiddels kennelijk genoeg aanleiding om een verdachte te vervolgen.

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat de politie een nieuwe poging ging ondernemen om de ‘zwarte doos’ ervan onder de loep te nemen. Tot dan toe was het namelijk niet gelukt om alle gegevens, die deze bevat, uit te lezen. Het is onbekend of dat inmiddels alsnog gelukt is.

Start rechtszaak

Vermoedelijk gaat het om een zogenaamde regiezitting bij de rechtbank in Almelo waarbij bijvoorbeeld de stand van het onderzoek en het horen van getuigen aan de orde komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen