Afgebrand bedrijfspand was vanwege de bouwvakantie buiten gebruik

Foto: Clemens Brughuis

In het gebouw dat vanmorgen te Albergen door een grote vuurzee werd verzwolgen, werd vanwege de bouwvakantie niet gewerkt. Nader onderzoek moet daarom uitwijzen wat de oorzaak van deze industriebrand is.

Het was vanmorgen een behoorlijke chaos op bedrijventerrein Zuid Esch toen er tegen 09.30 uur brand uitbrak bij Tasche Staalbouw. Die onrust bleef overigens niet beperkt tot die ene locatie, want heel Albergen leek in rep en roer vanwege de plotsklaps grote donkere pluimen die boven het dorp uitstaken. De veiligheidsdiensten waarschuwden daarna al snel dat bewoners ramen en deuren gesloten dienden te houden om de stinkende rook buiten te houden.

Om voor voldoende bluswater te zorgen, werd een noodoplossing gevonden in het op ruime afstand gelegen Kanaal Almelo-Nordhorn. Via pompen en lange slangen kon de brandweer zo alsnog op adequate wijze de brand te lijf.

Onderzoek naar oorzaak

De brandweer is op dit moment bezig met nabluswerkzaamheden in het desbetreffende bedrijfspand. Alleen de bakstenen muren ervan staan nog, want het meeste metalen plaatwerk bleek niet bestand tegen zulke hoge temperaturen.

Volgens woordvoerder Marcel Kamphuis van Brandweer Twente zal de technische recherche met bijstand van brandexperts de precieze oorzaak (b.v. broei, kortsluiting of brandstichting) proberen te achterhalen. “Als dat tenminste überhaupt nog lukt, want bij een totale verwoesting blijkt dat soms onmogelijk. Dit zal nader moeten blijken. Het is nu een kwestie afwachten of er iets te vinden valt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen