Tubbergenaar aangehouden met een worst in zijn zak

Foto: Mark Mensink

Een 54-jarige man uit Tubbergen heeft op 26 juli jongstleden geprobeerd om een ossenworst de Aldi uit te smokkelen, zonder hiervoor te betalen. Een winkelmedewerker betrapte hem echter.

“Hij ontkent de poging tot diefstal, maar ik geloof hem niet. Het is erg onaannemelijk dat verdachte – zoals hij zelf bij de politie verklaarde – alleen een worst in zijn zak heeft gestopt en vervolgens de rest wel gewoon afrekende”, zei officier van justitie Robert-Jan Wiegant vanmiddag tot de politierechter in Almelo.

De vijftiger blijkt al een kleine reeks aan alcoholgerelateerde delicten op zijn strafblad te hebben staan, naast de veroordeling tot een geldboete voor een diefstal in 2015.

De beklaagde, Gerhard de O., was zelf niet komen opdagen en hij had zich evenmin door een advocaat laten vertegenwoordigen. Rechter Tony Rikken vernam zodoende geen tegengeluid en legde de Tubbergenaar, conform de eis van het OM, een taakstraf van 20 uren op. “Het is geen schokkend delict, maar het betekent voor de winkelier een hoop rompslomp.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen