Politiewagen uit de modder getrokken door oplettende buren

Foto: Politie - Basisteam Noordoost-Twente

Onder het mom ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ hebben vanavond enkele buurtbewoners aan de Denekamperweg in Tubbergen een tot op de bodemplaat vastgereden politiewagen uit de penarie geholpen.

“Handhaving loopt uit op Noaberkracht”, zo omschrijft wijkagent Bas Kuiphuis het incident zelf. “Het was een inschattingsfout van ons beiden. We dachten daar de auto wel even te kunnen keren, maar niets bleek minder waar en toen zaten we compleet vast in de blubber. Ik ben toen ongeveer een kwartier bezig geweest met een schep om eruit te komen, maar dat hielp totaal niet.”

Oplettende buren van het dichtstbijzijnde erf waar de agenten zich vastgereden hadden, kwamen daarop poolshoogte nemen. “Ze hadden er een auto zien rijden die maar niet terugkwam. Met een paar man sterk zijn ze hier komen kijken. We gaven aan vast te zitten. Toen hebben ze gelijk voorgesteld een shovel te halen en ons er daarmee uit te slepen”, vertelt Kuiphuis over het hachelijke avontuur waarin hij en een collega onbedoeld terechtkwamen. “Ik zit nu tot aan mijn nek onder de modder vanwege al dit gedoe.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen