Enschedeër die familie uit Albergen bedreigt voorlopig nog in voorarrest

Foto: Mark Mensink

De rechtbank in Almelo heeft vanmorgen een beslissing genomen in de rechtszaak tegen de 30-jarige Nicky V.

V. wordt er o.a. van verdacht een familie uit Albergen het leven flink zuur te maken. Met een dochter uit dit gezin had hij ooit een relatie. Tijdens een vorige rechtszitting bedreigde hij hen opnieuw.

De verdachte is onlangs onderzocht bij het Pieter Baancentrum (PBC), maar de onderzoeksresultaten kwamen op een dag na te laat binnen voor de zitting van vandaag. Voor zijn advocaat reden om te bepleiten dat zijn cliënt best wel, mits hij zich o.m. houdt aan een contact- en gebiedsverbod, vrij zou kunnen komen. Volgens V. kan hij een woonlocatie in de Rietstraat te Almelo krijgen als hij uit voorlopige hechtenis vrijgelaten wordt.

Persoonlijkheidsstoornis

Het OM is zeer terughoudend en hoopte erop meer tijd te krijgen, zodat de Reclassering een advies kan uitbrengen. De officier van justitie zei dat behandeling zeker noodzakelijk is, temeer omdat V. tekenen van schizofrenie vertoond en ze bang is dat hij verder afglijdt. “Het is onaanvaardbaar als meneer met een kale gevangenisstraf wordt afgestraft.”

Zelf geeft V. inmiddels aan wel mee te willen werken aan verder persoonlijkheidsonderzoek, mits dat opgelegd wordt. Eén van de rechters hield hem voor dat dit in tegenspraak is van wat hij vorig jaar nog beweerde. “Ik heb er spijt van dat ik me zo heb laten kennen”, vertelde V. over destijds “Ik begrijp dat mijn houding vijandig was, maar ik wilde niemand kwaad doen.”

Opschorting

De rechtbank kwam vandaag niet tot een eindconclusie en ging mee in het verzoek van justitie. De zaak wordt daarmee opgeschort. Op 29 maart aanstaande is een volgende zitting. De verdachte blijft voorlopig nog in voorarrest, tot opluchting van de Albergenaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen