Zeer grote brand verwoest 2 bedrijven in Tubbergen

Een montagebedrijf en een bedrijf in grafstenen en kachels zijn vannacht te Tubbergen in vlammen opgegaan door een zeer grote, uitslaande brand.

De brand brak uit in het pand aan de Nobelstraat in Tubbergen. Hoe het vuur kon ontstaan, is nog niet bekend. Ook 2 naastgelegen woningen werden ontruimd. De eerste melding van de brand werd omstreeks 03.30 uur vannacht gegeven.

In het bedrijfspand waren een automontage bedrijf en een showroom van kachels en grafstenen gevestigd. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en brandde het dak. Er is snel opgeschaald naar zeer grote brand.

De inzet van de brandweer was het voorkomen van overslag naast naastliggende bedrijfspanden en 2 woningen. Met behulp van 4 tankautospuiten, een autoladder en ondersteunende voertuigen is dit gelukt en is de brand bestreden. Ook kwam er rook vrij dat richting het industrieterrein trok. De brandweer heeft geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Om 05.30 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was.

Open

De getroffen ondernemingen, TST Montage en Woertman Natuurstenen, waren aan beide kanten van de Nobelstraat gevestigd. Aan de overkant van de locatie waar de brand is geweest, gaat de bedrijvigheid al vanmorgen ‘gewoon’ weer verder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen