Loslopende honden bijten jonge reebok dood

Johnny Gellekink uit Ootmarsum is boos op de eigenaren van de loslopende honden die vanmiddag nabij Hezingen een jonge reebok de dood ingejaagd hebben.

Gellekink en zijn vrouw gingen wandelen in natuurgebied Springendal als uit het niets 2 honden opduiken, volgens hem eigendom van een stel dat verderop liep. Even later hoort hij luid geblaf en ziet dat de beesten een strijd voeren met een ree. “Ik joeg ze weg, maar dat reebokje was al gewond geraakt. Een poot was gebroken en hij had meerdere bloedvlekken op z’n vacht.”

“Vooral die ene was super agressief. Ik had ze dus al weggejaagd, maar toch kwam ie gewoon nog weer terug. Tot op een meter of 4 stond hij voor me”, beschrijft Gellekink. “Toen heb ik een stok gepakt om ‘m nog eens duidelijk te maken dat het me echt menens was.”

Via familie kreeg Gellekink het telefoonnummer van een boswachter, die aangaf helaas niks meer te kunnen uitrichten voor het gewonde ree. “We hebben gewacht en na een kwartiertje is het beestje vanzelf ingeslapen. Hoe triest ook, uiteindelijk was dat beter.”

Hoewel ze nog geprobeerd hebben om de hondeneigenaren te achterhalen, is dat niet meer gelukt. Gellekink hoopt dat die de volgende keer beter nadenken en de honden zullen aanlijnen. “Normaliter plaats ik maar weinig op internet en ben ik helemaal niet zo streng voor een ander, maar dit was natuurlijk absoluut geen normale situatie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen