Zwaargewonde Bennie (55) niet bij kennis, wel “tekenen van herstel”

Foto: Mark Mensink

Even werd de zwaargewonde Bennie Eerdman uit Albergen uit zijn kunstmatige coma gehaald om te controleren of hij op externe prikkels reageert, maar het is nog altijd spannend hoe hij de totale beproeving zal doorstaan.

Vorig weekend ging het mis, tijdens een tussenstop in Münster, na een tripje met zijn vriendin naar het Harz-gebergte in Duitsland. Terwijl ze op het terras zaten ramde een campingbusje hen en anderen. Meteen stierven 2 personen en later ook de dader, die vermoedelijk zelfmoord pleegde. Bennie en zijn geliefde raakten beide gewond, zij het dat de vrouw relatief gezien veel geluk heeft gehad en op tijd kon reageren op het aanstormende busje.

Volgens oudste broer Herman moet Bennie, die nog altijd op de intensive care ligt in het universiteitsziekenhuis van Münster, ook nog enkele behandelingen ondergaan. “Het blijft nog spannend”, benadrukt hij. “Er zijn tekenen van herstel, maar je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Toen Bennie voorzichtig wakker werd, deed hij meermaals een oog open. Ook zagen de aanwezigen, zo omschrijft broer Herman, hoe zijn hart sneller begon te slaan bij het horen van bekende stemmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen