Mogelijke pyromaan voorlopig vrijgelaten, ondanks 16 branden

Foto: Redactie

Een 34-jarige groenwerker uit Zwartsluis die van tenminste 3 brandstichtingen verdacht wordt, komt morgenochtend vrij.

Dat bepaalde de rechtbank in Almelo vanmiddag. De verdachte, een groenmedewerker, is mogelijk de veroorzaker van een autobrand in Langeveen op 15 januari van dit jaar. Volgens zijn advocaat wordt de man ook in verband gebracht met 13 andere branden, maar zijn die puur vanwege “stemmingmakerij” aan het dossier toegevoegd. Bovendien twijfelt hij aan de conclusie van de recherche dat een technisch mankement, waardoor er in de buurt van Borne brand uitbrak, uitgesloten kan worden.

Verdacht

Het groenonderhoudsbedrijf uit Grafhorst, waar de verdachte werkzaam was, vertrouwde hun medewerker op dat moment al niet meer. Er werd zelfs een collega meegestuurd die hem in de gaten moest houden om zijn opmerkelijke gedragingen vast te leggen. Die man greep ook niet in toen het langs de weg geparkeerde busje in brand vloog, maar begon uitgebreid foto’s te maken.

Andere collega’s waren niet of nauwelijks bereid gevonden om tegen de man te getuigen. Dat liet de advocaat weten. “Een ingehuurde en daarmee meer externe kracht omschreef hem als een harde werker.”

De officier van justitie liet weten dat de verdenkingen ernstig genoeg zijn. Toch denkt ze dat de rechtszaak een lastige zal worden, temeer aangezien er niet veel directe bewijsmiddelen zijn. Wel werd er in de broekzak van de verdachte een deels verschroeid papiertje aangetroffen, nadat hij ‘op heterdaad’ gearresteerd was.

Vrijheid

De groenwerker zal het vervolg van de rechtshandelingen in vrijheid mogen afwachten, want morgenochtend rond 09.00 zal hij uit voorlopige hechtenis worden gelaten.

De inhoudelijke behandeling wordt op 9 juli aanstaande verwacht.

Reacties

article
59581
Een 34-jarige groenwerker uit Zwartsluis die van tenminste 3 brandstichtingen verdacht wordt, komt morgenochtend vrij.
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20180517/mogelijke-pyromaan-voorlopig-vrijgelaten-ondanks-16-branden/
2018-05-17T20:35:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2015/01/Arrestatie.jpg
1-1-2