Zoon beruchte crimineel verdacht van zware mishandeling in Tubbergen

Foto: Mark Mensink

Danny M., een 24-jarige zoon van de beruchte en in 2005 geliquideerde crimineel John Mieremet, wordt ervan verdacht ernstig letsel te hebben toegebracht bij een jonge vrouw in Tubbergen.

In de nacht van 16 op 17 december 2017 deed het slachtoffer haar voordeur open toen er omstreeks 02.45 uur aangebeld werd. Ze werd volgens de aanklacht tegen Danny M. meermaals met de vuist in het gezicht geslagen en daarna door hem naar buiten gesleurd. Hier kreeg de Tubbergse op de grond liggend nog enkele schoppen te verduren, o.m. tegen haar hoofd. Ze hield een gebroken kaak en gescheurd gehemelte over aan de zware mishandeling.

De verdachte, die vandaag niet aanwezig was, gaf volgens zijn advocaat mr. Marian ter Riet toe dat hij verantwoordelijk is voor de aanval en betuigt veel spijt hiervoor. Ze verzocht de rechtbank in Almelo om het opheffen van zijn voorlopige hechtenis op te schorten, omdat hem dit zwaar zou vallen en hij regelmatig in een isoleercel wil zitten om andere gevangenen te ontlopen.

De meervoudige strafkamer vindt het, gezien de hoge kans op recidive, niet nodig om M. op vrije voeten te laten in afwachting van het verdere proces. Dat gaat vermoedelijk op 30 augustus aanstaande verder.

Naast het toetakelen van deze jongedame wordt M. ook verdacht van mishandelingen in Belgiƫ en Duitsland.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen