Agenten uit Typisch Tubbergen vaak herkend tijdens gastdienst in Amsterdam

Bas Kuiphuis en Peter Withag in Amsterdam
Bas Kuiphuis en Peter Withag in Amsterdam
Foto: Politie

Zoals weinigen ontgaan zal zijn, waren wijkagenten Peter Withag en Bas Kuiphuis naar aanleiding van het tv-programma Typisch Tubbergen vorige week in Amsterdam.

Daar draaiden ze op uitnodiging een late dienst mee met politiemensen van Amsterdam Centrum-Burgwallen. Wat hen daar opviel, is dat hun collega’s een goed contact hebben met de vaste bewoners, horecamedewerkers en winkeliers. Kortom, zij kennen hun pappenheimers en dit verschilt niet met hoe Peter en Bas het in Tubbergen gewend zijn.

Wat wel een groot verschil is, is dat de bezoekers van het centrum elke dag anders zijn. Hier speelt het principe van ‘kennen en gekend worden’ dus niet, merkten de politiemensen die een dagje te gast waren.

Onder invloed

Om deze doelgroep, die ook nog in veel gevallen flink onder invloed van drank of drugs verkeren, in goede banen door de stad te leiden en de openbare orde te handhaven hanteren de Amsterdamse collega’s een heel strak beleid. Ze zitten de bezoekers die overtredingen begaan kort op de huid en met stevige taal wordt duidelijk gemaakt dat ze zich moeten houden aan de regels die gelden in de hoofdstad.

Geen jeugdagenten

Het viel Peter bijvoorbeeld ook op dat er in het centrum van Amsterdam niet gewerkt wordt met jeugdagenten. Iets wat in het wijkteam Tubbergen niet weg te denken valt. “Jeugdagenten zijn voor ons als wijkagenten hele belangrijke spelers in het veld. Zij vervullen een waardevolle rol voor ons, in wat zij zien en horen tijdens de contacten die zij hebben met de jeugd. Als de Amsterdamse collega’s naar Tubbergen komen zullen we hen laten zien dat dit ons helpt in het werk.”

Herkennen

Peter en Bas worden dankzij Typisch Tubbergen vaak herkend op straat. Zelfs in Amsterdam werden zij hier nog op aangesproken door bezoekers van het centrum.

Enerverende ervaring

Beiden blikken positief terug op Typisch Tubbergen en de dienst die ze in Amsterdam hebben gedraaid. Bas vond het al met al een enerverende ervaring: “Die heb ik mooi meegepakt”.

Wijkagenten Peter en Bas in Amsterdam

Wijkagenten Peter en Bas in AmsterdamZoals je vast niet is ontgaan, waren wijkagenten Peter en Bas naar aanleiding van het tv-programma Typisch Tubbergen (Evangelische Omroep (EO)) vorige week in Amsterdam. Daar draaiden ze een late dienst mee met Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen.Wat hen daar opviel, is dat de Amsterdamse collega’s een goed contact hebben met de vaste bewoners, horecamedewerkers en winkeliers. Zij kennen hun pappenheimers. Dit verschilt niet met hoe Peter en Bas het in Tubbergen gewend zijn. Wat wel een groot verschil is dat de bezoekers van het centrum elke dag anders zijn. Hier speelt het principe van kennen en gekend worden dus niet. Om deze doelgroep, die ook nog in veel gevallen flink onder invloed van drank of drugs verkeren, in goede banen door de stad te leiden en de openbare orde te handhaven hanteren de Amsterdamse collega’s een heel strak beleid. Ze zitten de bezoekers die overtredingen begaan kort op de huid en met stevige taal wordt duidelijk gemaakt dat ze zich moeten houden aan de regels die gelden in de hoofdstad. Geen jeugdagentenHet viel Peter bijvoorbeeld ook op dat er in het centrum van Amsterdam niet gewerkt wordt met jeugdagenten. Iets wat in het wijkteam Tubbergen niet weg te denken valt. “Jeugdagenten zijn voor ons als wijkagenten hele belangrijke spelers in het veld. Zij vervullen een waardevolle rol voor ons, in wat zij zien en horen tijdens de contacten die zij hebben met de jeugd. Als de Amsterdamse collega’s naar Tubbergen komen zullen we hen laten zien dat dit ons helpt in het werk."HerkennenPeter en Bas worden dankzij Typisch Tubbergen vaak herkend op straat. Zelfs in Amsterdam werden zij hier nog op aangesproken door bezoekers van het centrum.Enerverende ervaringBeiden blikken positief terug op Typisch Tubbergen en de dienst die ze in Amsterdam hebben gedraaid. Bas vond het al met al een enerverende ervaring: "Die heb ik mooi meegepakt”. #politie #typisch #Tubbergen #grotestad #enerverend #blijftlastigdietrams

Geplaatst door Politie Tubbergen op woensdag 6 juni 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen