Politie is illegale vuilstortingen spuugzat

Gedumpte matrassen bij een papiercontainer
Foto: Politie

De laatste tijd is het schering en inslag, het illegaal achterlaten van rommel die eigenlijk ingeleverd had moet worden bij een milieustraat of een gespecialiseerde vuilophaaldienst.

Een zak vol gevaarlijk asbest langs een zandweg, uitgewoonde matrassen bij een papiercontainer en kapotte huisraad in een bosweggetje; zomaar een opsomming van wat in ongeveer een week tijd voorbij komt. Nog afgezien van de schade aan de natuur die hierdoor ontstaat, draait de samenleving als geheel op voor de opruimkosten vanwege het illegale storten.

Dat mensen het eigenhandig wegbrengen naar de daarvoor bestemde stortlocatie nalaten, is tegen het zere been van vele handhavers. “We zijn het kort gezegd helemaal zat”, vat wijkagent Bas Kuiphuis de kritiek samen. “Het loopt echt compleet de spuigaten uit, dit asociale gedrag.”

Voor de afgelopen weekend gedumpte stapel matrassen heeft de politieman al verdachten op de korrel, dankzij oplettende getuigen die het kenteken van hun auto noteerden. “Als ze zich niet binnen 48 uur melden, krijgen ze een boete van €400 bovenop de kosten voor het storten.”

Reacties