Hoteleigenaar opent jacht op de eetpiraten ‘Henk en Jolanda’

Foto: MarCant

Marc Nolte van hotel-restaurant MarCant in Tubbergen zit in z’n maag met een stel wanbetalers die plots met de noorderzon zijn vertrokken.

“Ze hebben hier lekker een weekje overnacht en daarbij elke dag gegeten en gedronken. Op maandag waren ze opeens weg, zonder te betalen”, vertelt Nolte. Om hen te kunnen opsporen, heeft hij een oproep geplaatst met de waarschuwing dat de gezichten van de eetpiraten op internet worden gezet als ze zich niet bij nader inzien melden en de rekening willen betalen. Die bedraagt het lieve sommetje van €970. “We hebben 2 camera’s hangen. Eentje gericht op de vooringang en één bij de cafetaria, waarmee ook foto’s gemaakt kunnen worden. Dat hebben we gisteren meteen gedaan en ze staan er mooi duidelijk op.”

Voedselbank

Het als een heel joviaal voordoend stel van omstreeks 60 jaar oud, dat mogelijk uit Drenthe afkomstig is, noemde zich bij het inchecken ‘Henk en Jolanda’. Waarschijnlijk een schuilnaam, denkt Nolte. “Er lag een briefje op hun kamer met een adres erop in Appelscha. Daarmee, met die mensen daar, is al contact opgenomen. Zij houden het ook in de gaten.”

Mocht de hotel- en restaurantrekening alsnog betaald worden, zal MarCant het bedrag aan de voedselbank overmaken.

Opbouwen

Vooralsnog doet Nolte geen aangifte en hij vertrouwd op z’n eigen netwerk, wat-ie al ingelicht heeft. “We doen alles buiten de officiële kanalen om – zeg maar”, beschrijft Nolte. “We laten ze eerst de kans om zich te melden. Hiervoor hebben ze tot vanavond 20.00 uur de tijd. Dan plaatsen we de camerabeelden online. Waarschijnlijk zullen ze eerst nog onherkenbaar in beeld komen en dan misschien weer eens 24 uur later pas herkenbaar. We bouwen het langzaam op.”

PAS OP VOOR EETPIRATEN!!!van 16 juli t/m 23 juli j.l. heeft een stel van rond de 60 jaar, die zichzelf 'Henk en…

Gepostet von Marcant Tubbergen am Montag, 13. August 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen