Hoteliers aangeklaagd door de Bond van Wetsovertreders

MarCant in Tubbergen
MarCant in Tubbergen
Foto: Mark Mensink

‘Het is de omgekeerde wereld’

De eetpiraten die een hotel-restaurant in Tubbergen hebben opgelicht, slepen diezelfde horecaondernemer nu voor de rechter wegens smaad en laster via de zogeheten Bond van Wetsovertreders (BWO).

Bij Marcant zijn ze niet echt onder de indruk van het aangekondigde proces. “De afgelopen dagen hebben zich werkelijk waar tientallen andere gedupeerden bij ons gemeld. Het is gek als dat zou gebeuren, een aangifte tegen ons indienen. Die meneer is zelf voortvluchtig voor de politie”, zegt mede-eigenaar Niels Stroot. “Ik denk dat ze zichzelf op dat moment in de vingers snijden.”

Marc Nolte, de andere mede-eigenaar van het hotel waar de 2 verdachten een week lang verbleven zonder een cent te betalen, vindt het de wereld op z’n kop. Toch slaapt hij er naar eigen zeggen geen seconde minder om. “Ik kijk wel of er wat van komt. Zo ja, dan zie ik het met vertrouwen tegemoet.”

Steunbetuigingen

Vanwege de acties van het beruchte stel heeft MarCant al vele steunbetuigingen gekregen. “Net belde een ondernemer uit Almelo”, vertelt medewerker Carlo Stroot. “Als het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, wil hij 500 euro aan ons doneren om de juridische strijd aan te gaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen